Tartışma:Fermi paradoksu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu madde, SM olan İngilizce maddeden çevrildi. Burada da SM olabilir belki ama aşağıdakilerin yapılması gerekiyor.

  • Öncellikle, astronomi - astrobiyoloji konularında genel kültür seviyesinde bilgisi olan biri tarafından çevrildi. Bilgili biri tarafından genel olarak gözden geçirilmesi gerekli.
  • Çeviri ve yazım hatalarına karşı son okumayı yapmadım. Bunu başkası yapsa daha iyi, çünkü maddeye karşı körlük oluşuyor bir süre sonra. Bunun için, tüm maddeyi sabırla okuyacak, yazım kurallarına, anlatım bütünlüğüne, vs. bakıp gerekli düzeltileri yapacak biri gerekli.
  • Ayrıca bir de, konu hakkında çok bilgisi ve hatta ilgisi olmayan birileri okuyup, anlaşılabilirliğine ilişkin fikir belirtse süper olurdu.
  • Maddede geniş kaynak kullanımı var. Ancak kaynak gösterilmesi gerektiği düşünülen, havada kalmış gibi görünen bölümler olabilir (İngilizce'de kimi SM'lerin bizim kriterlere göre sınıfta kalacağını düşünüyorum). Yukarıdaki okumaları yapanlar bu yönden de bakabilirler.
  • Son olarak kızıl bağlar. Bunların bir kısmı çeviri yoluyla kolayca açılabilir. Ancak bazıları sanırım özel bilgi ve kavramlara hakimiyet gerektirecektir. Ben dişime göre olanlardan başlayacağım. İyivikiler... [ho? ni!] 19:57, 8 Eylül 2009 (UTC)