Tartışma:Fenerbahçe Spor Kulübü/Arşiv2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Spor kulübü![kaynağı değiştir]

Futbol branşını bu başlık altında anlatmayın burası Spor Kulübünün sayfası Fenerbahçe'nin futbol şubesi için başka sayfa açın.

Emredersin dostum --Kızıl Şaman 10:22, 4 Nisan 2008 (UTC)

Fenerbahçe'nin armasında da Fenerbahçe Spor Klubü yazıyor. sporkülübü tüm spor branşlarını içinde barındırmak demektir bizim gibi dünyada kaç spor klübü var acaba .

--Dosya:Türk Bayrağı Plaketi.jpg @Łĭ® 18:38, 12 Nisan 2008 (UTC)

  • Katılıyorum,ana branş bu zaten,diğer alanları anlatmaya kalksak sığmaz,futbolu başka sayfaya taşırsak da bu sayfa boş kalır,Galatasaray sayfasının değiştirilmesi saçma,ayrıca ezeli rakibimize göre daha düzenli bir sayfa yapımız var ,,Öss'den sonra maddeye 20.000 kb.üzeri katkı yapmayı tasarlıyorum,zaten yeterli sayıda fotoğraf Portalımızda mevcut..--Kızıl Şaman 12:34, 25 Nisan 2008 (UTC)
  • Katılmıyorum, Fenerbahçe Spor Kulübü ayrıdır yani üst düzey yapıdır Fenerbahçe Futbol Şubesi ayrı Basketbol şubesi ayrı kürek şubesi ayrı voleybol şubesi ayrı yani Spor KUlübünün alt bölümleridir. Spor Kulübü sayfasının daha kurumsal ve sportif olayları özet olarak geçilmesi daha yerinde oalcaktır yüm şubeler ve şubelerin profesyonel takımları ayrık sayfaları hak etmektedir

Örnek olarak Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Fenerbahçe Erkek basketbol takımı Fenerbahçe erkek Voleybol takımı Fenerbahçe Bayan basketbol takımlarının ayrık sayfaları var değil mi? Bunların tanımı da iyi yapılmalı. Fenerbahçe Basketbol Şubesi Erkek Bölümü Profesyonel Erkek A Takımı gibi.

Taraftar Grubu[kaynağı değiştir]

Kısa adı FeDeR olan Fenerbahçeliler Derneği Türkiye'nin ilk taraftar derneğidir 1986 yılından kurulan derneğin Taraftar Grupları arasına eklenmesi gerekmektedir.(www.feder.org.tr)

Taraftar grupları arasına Cefakar Kanaryalarda eklenmelidir.JumanjiN 1907 09:52, 2 Mayıs 2008 (UTC)

Taraftar gruplarından UniFeb (doğrusu 1907ÜNİFEB) 2001 yılında kurulmuş ve Telsim C Blokta bulunmaktadır. Düzeltilmesini rica ediyorum.

Bonservisiyle Gelen Oyuncular[kaynağı değiştir]

Bonservisiyle Gelen Oyuncular bölümünde altında yeralan isimler Emre Belözoğlu (henüz gelmemiş sadece kulübüyle anlaşma sağlanmış) Nihat Kahveci (resmi teklif yapılmış ancak reddedilmiş) Fatih Tekke (kulüp tarafından yalanlanmış) Frédéric Oumar Kanouté (sadece adı geçen bir futbolcudur..) bence arkadaşlar oyuncular gelmeden, resmileşmeden bölüme eklenmesi doğru gözükmüyor--Tunc89 17:24, 1 Haziran 2008 (UTC)

Çok haklısın,30 Mayıs 2008 tarihli FotoGOL Gazetesinde aynen şöyle yazıyordu:

"Dünyaca ünlü ansiklopedi sitesi Vikipedia Fenerbahçe'nin Fatih Tekke Frederic Kanoute ve Nihat Kahveci'yle anlaştığını yazdı" Hatta bunun resmini bile küçük boyutlu olarak koymuştular,yaptıkları vandalları halka gösteriyorlardı.İş ticari bi boyuta gelmiş yani:).Allah yöneticilere ,vandal takımlarına kolaylık versin:)...--Kızıl Şaman 20:43, 2 Haziran 2008 (UTC)

ciddi hatalar, düzeltelim, güzelleşelim[kaynağı değiştir]

Fenerbahçe Spor Kulübü şablonu çok ilginçtir ki Fenerbahçe Spor Kulübü sayfasına koyulmamış :) Daha da ilginci Fenerbahçe Spor Kulübü şablonunda Fenerbahçe Spor Kulübü sayfasına bağlantı verilmemiş. Önerim: Şablonda Fenerbahçe Spor Kulübü sayfasının "Kurumsal" ya da "Kulüp" ön başlığı altında verilmesi ve ikinci olarak Fenerbahçe Sportif Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Ş. sayfasının eklenmesi. Çok düzenleme gerekiyor çok çalışalım :) Ayrıca Fenerbahçe Spor Kulübü ile futbol şubesinin başlıklarını ayırmışsınız çok güzel, tebrikler. (Gerçi fikrimi alıntılamışlar ya neyse viki burası olur o kadar ilk defa olmadı da zaten:P )bu transferlere rağmen şampiyon olamadık ama ^^ Yalnız geçtiğiniz bir nokta futbol branşının profesyonel yıldız genç ve amatör bölümleri var. Orada bahsedilen başarılar şubenin başarılar değil sadece FENERBAHÇE PROFESYONEL FUTBPOL A TAKIMI'nın başarılardır. Dikkatinize sunarım. Bunlşarın hepsini ayrı ayrı belirtmek gerek. Fenerbahçe Futbol Şubesi Profesyonel bölümü Fenerbahçe Futbol Şubesi Profesyonel Bölümü A Takımı Fenerbahçe Futbol Şubesi Yıldız Takımı vs. vs. Kolay gelsin. ----

Arkadaşlar niye buradaki tartışma sayfasına yazı yazanlar sürekli şu yok bu yok şunu yapın bunu yapın demek yerine işin bir ucundan tutup yardım etmiyorlar.Buradaki insanlar bir şirketin çalışanları değil.Buraya herkes girip yardım yapabilir.Eğer bir düşüncesi, fikri olan varsa bunu kendisi gerçekleştirmeli, yampamıyorsa en azından o konuda yardım istemelidir diye düşünüyorum--Kızıl Şaman 09:12, 8 Ağustos 2008 (UTC)

Arkadaşlar niye buradaki tartışma sayfasına yazı yazanlar sürekli şu yok bu yok şunu yapın bunu yapın demek yerine işin bir ucundan tutup yardım etmiyorlar.Buradaki insanlar bir şirketin çalışanları değil.Buraya herkes girip yardım yapabilir.Eğer bir düşüncesi, fikri olan varsa bunu kendisi gerçekleştirmeli, yampamıyorsa en azından o konuda yardım istemelidir diye düşünüyorum--Kızıl Şaman 09:12, 8 Ağustos 2008 (UTC)

bu arkadasa cevap: fenerbahce'nin kupalar bölümünü ben doldurdum ama ne yazık ki fenerbahce kürek takımın şampiyonluklarını yazan bi site bi kaynak yok aradım aradım bulamadım koskoca fenerbahce kurek takımın şampiyonlukları googleda nasıl olmaz.Bende şampiyonluklarının hepsini bulamadım ama karşısına soru işareti koydum diğerleri vikipedi yöneticileri veya fenerbahce sevenleri bulur diye düsündüm ama 3 aydır bole eskisi gibi duruyor.


Bu nasıl sayfa[kaynağı değiştir]

Fenerbahçe branşlarını anlatan sayfaları beğenmedim.Örnek:fenerbahce kürek subesinin anlatıyor ama 1925 yılında kurulan branşın ne bir tarihi var ne de şampiyonluk sayıları var soru işareti içinde bırakılmış ya yüzmeye ne demeli 2001 hariç son dokuz sezonun şampiyonu böle bilgi mi olur? Kim bilir kaç yıllık tarihtir fenerbahce yüzme şubesi yani 1995 yılında yok muydu bu branş


bu bilgiyi değiştirin artık[kaynağı değiştir]

Fenerbahce kupa galipler kupasında 1961-62 değil ısrarla söylüyorum 1963-64 sezonunda oynadı.

Ezeli rekabet ebedi saygı[kaynağı değiştir]

ne yazık ki bazı arkadaşlar Galatasaray ve Beşiktaş sayfalarında bazı oynamalar yapıyor bilgileri değiştiriyorlar olmamış bilgileri olmuş gibi gösteriyorlar.Bu yakışıksız davranış kulübümüzü küçültmekte ezeli rakiplerimeze olan dostluğu zedelemekte.Lütfen başka takımların sayfalarını değiştimeyelim... saygılarımla


Tesis isimleri[kaynağı değiştir]

Kulüp en son divan kurulu toplantısında 2 tane tesisin ismini değiştirmiştir. Samandıra kamp tesislerine Can Bartu'nun, Dereağzı Tesislerine ise de Lefter Küçükandonyadis'in ismi verilmiştir.[1]Oguzdagci 13:13, 10 Ağustos 2009 (UTC)


Kurtuluş yıllarında Fenerbahçe bünyesinde bulunan hiç bir futbolcu ve görevli Kurtuluş Savaşları'na katılmamıştır. I.DÜNYA SAVAŞI bölümünde, Progress International spor klübü " Galatasaray'a kardeş kulüp olarak kurulan Progress International, 1914 yılında Altınordu Spor Kulübü adını almıştır. Dahiliye Nazırı'ni başkanlığa getirerek hem mali destek sağlamış hem de hükümetten destek alarak cepheye asker yollamayan tek kulüp olmuştur " gibi çirkin, ve Galatasaray klübünün cepheden asker saklamak için kurduğu bir paravan örgüt gibi lanse edilmeye çalışılmıştır. Bu kasıtlı tanımlamanın akabinde "Mali olarak gelişmesine paralel olarak iyi futbolcuları kadrosuna katmıştır.Bunlar içinde 7 tane Fenerbahçeli futbolcu da bulunmaktaydı" cümlesi kullanılarak aslında hangi klübün asker kaçırdığı daha net olarak görülmektedir.

KURTULUŞ SAVAŞI bölümünde "İşgal kuvvetleri takımlarına karşı kazanılan galibiyetler ise Türk takımlarını halkın gönülllerinde yüceltiyordu.Türk takımlarının özellikle de Fenerbahçe’nin, başta General Harrington Kupası (29 Haziran 1923) olmak üzere işgal kuvvetleri takımları karşısında elde ettikleri tüm galibiyetler, milletin ve yaralı gönüllerine teselli veriyordu [14]." ve "Fenerbahçe takımı artık "Kuva-i Milliye" ruhunun halk içindeki sembolü olmuştu. Bunun ilk sebebi işgal takımları ile oynadıkları toplam 50 maçtan sadece ikisini kazanmaları, 41 maçta mağlup olmalarıydı ki Altınordu ve Galatasaray takımları bu başarıyı gösterememişlerdi. cümleleri son derece komik ve amacından sapmış ifadeler içermektedir. Fenerbahçe Spor klübü, Kurtuluş Savaşı esnasında cepheye asker göndermek şöyle dursun, camia halinde işgal kuvvetleri "onuruna" verdikleri çay partileri ve futbol "eğelenceleri" ile zaman geçirmekteydi. Bahsedilen "kupalar" avrupa başarısı gibi lanse edilmesine karşın, "maç" yapılan takımlar "askeri takım" bile olmayıp, işgal kuvvetlerinin gemilerindeki miçolardan ibarettir. Buna rağmen Fenerbahçe takımı 2 tane maçı da kazanma "başarısını göstermiştir" .

Söz konusu makale gerçeklikten uzak olduğu gibi, Galatasaray camiası gibi Kurtuluş Savaşına yürekten ve bilekten destek vermiş bir topluluğu haksız olarak itham etmekte, hatta Fenerbahçe klübünün yapmış olduğu ayıpları bir başkasına maletme çabasına alamettir.

M.KEMAL HANGİ TAKIMI TUTUYORDU ?," Kurtuluş Savaşı'nın lideri olan Mustafa Kemal Atatürk'ün Fenerbahçeli olarak bilinmesiydi[16]." cümlesindeki anlamsızlık ve yalanlar zincirinin son halkasına vevap niteliğinde olacak yüce önderimiz ATATÜRK'ün sözlerini hatırlatmakta fayda vardır.

Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim."

Reisicumhur, Mustafa Kemal ATATÜRK 2 Aralık 1930

Bir diğer unutulmaması gereken tarihi gerçek şudur ki, Fenerbahçe klüp başkanı olan DR. NAZIM , ulu önderimize alenen bizzat planladığı suikast planı neticesinde idam edilmiştir. Düzenleyicilerin arasında Fenerbahçe başkanı Dr. Nazım'ın da bulunduğu, başarısız süikast girişimi dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Paşa, Anadolu Ajansi'na 18 Haziran 1926'da şu tarihi demecini vermişti:

'...Benim naçiz vücudum bir gün elbette toprak olacaktır. Fakat, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır...'

İŞTE PUSU PLANI Hain plana göre, Mustafa Kemal Paşa'nın İzmir'e ziyareti sırasında, Gazi otomobille şehirden geçerken, Gaffarzade Oteli yakınında dar bir dönemeçte, Ziya Hurşit ve adamları kendisine ateş ederek öldürdükten sonra, oluşacak kargaşadan yararlanarak İzmirden motorla Sakız Adasına kaçacaklardı. Suikastçıların kaçmasını sağlayacak olan motorcu Şevki, hazırlıkları İzmir Valisi Kazım Dirik'e haber vererek suikastçıları yakalattı.

17 KİŞİ İDAM EDİLDİ Olayın ortaya çıkmasından sonra yapılan yargılama süreci neticesinde İstiklal Mahkemesince aralarında FB Başkanı Dr. Nazımın da bulunduğu 17 kişinin idamına karar verilmiş ve asılmışlardır.

Atatürk Fenerbahçe taraftari değildir. Herhangi bir takımın taraftarı değildir. Bu makaledeki absürtlüklerin acilen düzeltilmesi gerekmektedir. Vikipedi objektif bir bilgi portalı olmalıdır. Taraftar sitesi değil...


-Cevap olarak Altınordu klübündeki fenerbahçeli futbolcular askere gitmek istemedikleri için takımdan gönderilmediler. Bu futbolcular tüm isteklerine rağmen Altınordu Klübünün izin vermemesi sonucu savaşa gidememişlerdir. Galatasaray Klübüne doğrudan hiçbir suçlama yoktur. Dr. Nazım Bey'in suikast olayında ittihatçılarla aynı evde bulunmak dışında bir suçu yoktur. Fenerbahçe Spor Klübünün bu olayla hiçbir doğrudan ilişkisi yoktur. Atatürk'ün hangi takımı tuttuğu önemli değildir, her Türkiye Cumhurayetinde bulunan her takım bir Türk takımıdır. -İşgalcilerle yapılan maçlarda ki başarı herhangi bir Türk futbol klübünden daha yüksektir. Başta işgalci gemilerinde yıldız karması "miço"larla maç yapıp teker teker mağlup eden Fenerbahçe, futbolun beşiği İngiltere'nin en iyi futbolcularından oluşmuş Karma takımları da yenerek General Harrington Kupasını almıştır. "İngiliz" hakemlerin yönettiği iki maçı da kaybeden Fenerbahçe hakkıyla bu takımlarla mücadele etmiştir. -Fenerbahçe bazı kişilerin anlattığı gibi İngiliz eğlenceleri ile vakit geçirmek yerine, Klubün geleceği için düşünmüş, bunun sonucu olarakta Fenerbahçe bugün dünyanın en iyi 28. takımı olmuştur. Fenerbahçe klubü yöneticileri işgal kuvvetleri askerleri ile yanyana gelmekten bile özenle kaçınmış, Anadolu'ya geçirilecek silahların taşınması ve saklanmasına yardımcı olmuş, Galatasaray'lı -ismi gizli- bir zatın ispiyonculuğu sonucu yakalanmaktan kılpayı kurtulmuştur. Bütün bunlar Kurtuluş Savaşı arşivlerinde belgelidir. Galatasaray'lı dedelerin anlattığı hikayeler değildir. -Kimsenin her hangi bir kişi, takım veya gruba elinde kanıtlar bulunmadan iftira atması büyük haysiyetsizliktir, kıskançlıktır. Haksız yere 20 milyondan fazla Fenerbahçe taraftarının adını kirletmek daha büyük bir suçtur.

Fenerbahçe'nin Kuruluşu[kaynağı değiştir]

Galip Kulaksızoğlu hakkında sayfada yeterince bilgi bulunmamaktadır. Fenerbahçe'nin kuruluşu hakkında yeterince bilgi verilmemiştir.

Kuruluş tarihi[kaynağı değiştir]

Kuruluş tarihini 1899' a çekmek son derece yanlıştır. O tarihte kurulan takımın ismi Black Stockings' tir. Ya da Türkçesi ile Siyah Çoraplılar. Bu takımda oynayan Türklerin hiç birisi daha sonra Fenerbahçe' de futbol oynanamıştır. Aksine bu gençlerden bazıları Galatasaray' da oynamıştır. Fuat Hüsnü Kayacan örneğinde olduğu gibi. Sultaniman 08:30, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Madde temizliği[kaynağı değiştir]

Maddede özellikle tarihçe kısmında yer alan asılsız, ansiklopedik olmadığı gibi taraflı olan kısımlar çıkarıldı. Sultaniman 08:41, 12 Temmuz 2009 (UTC)

  • Sultainan bence tarafsız olmakta yarar var. Çünkü katkılarından görüldüğü üzere Galatsaray takımı için kaynak ve içerik ekliyorsunuz. Fakat Fenerbahçe için içerik çıkartıp taraflı diyorsunuz.

Fenerbahçe ile ilgili değişiklikleri[kaynağı değiştir]

  • 1- [2] Kaynağı bulunan ve taraflı olmayan içerik çıkarılmış.
  • 2- [3] Yine kaynaklı bir içerik çıkarılmış.
  • 3- [4] Halkın o zaman ki coçkusunu galibiyetlere yönelik coşkusunu belirten bir içerik taraflı gerekçesiyle çıkarılmış.

Galatasaray ile ilgili değişiklikleri[kaynağı değiştir]

  • 1- [5] Galatasaray ile ilgili kaynak katkısında bulunulmuş.
  • 2- [6] Burada da aynı şekilde.
  • 3- [7] Futbolcular eklenmiş.
  • 4- [8] Son olarak birde Galatasaray ile ilgili resim yüklemiş.

Buradaki amacım neden değişikliklerini yapıyorsunuz veya neden içerikleri çıkarıyorsunuz değildir. Bunları belirtmemin nedeni; bu kullanıcının Fenerbahçe Spor Kulübü'nden kaynaklı içeriği silmesi doğru mudur? İyi çalışmalar..--C. Jones msj 09:03, 14 Temmuz 2009 (UTC)

1914-15 İstanbul Ligi Şampiyonu Fenerbahçe'dir.[kaynağı değiştir]

Ne yazık ki Futbolumuzda aydınlatılmayan o kadar bilgi var ki en sonunda bunlara yenisi daha eklendi.1914-15 İstanbul sezonu Fenerbahçe ve Galatasaray anlasmazlıkları yuzunden 2 lig şeklinde başlamıştır.Galatasaray Fenerbahçe göre daha zorlu rakiplerle oynamış olsada bu iki ligin lideri 1914-15 İstanbul Şampiyonunu belirlemek için 11 Şubat 1916 tarhinde karşılaşmıs Fenerbahçe maçtan 3-1 galip ayrılarak şampiyon olmuştur.

Hayır değildir. O tarihte oynanan maç İstanbul Cuma Ligi maçıdır ve bu maçı da Fenerbahçe kazanmıştır. Ne var ki eski ve taraflı Fenerbahçe tarihçisi Rüştü Dağlaroğlu bu maçı şampiyonluk maçı gibi takdim etmiştir. İddia edilen maç 1916 yılında ligin bitmesinden 1 sene sonra oynanmış ve belirtildiği gibi Cuma Liginin ilk maçlarından biridir. Bir başka ligin açılış maçlarından biri geçen sezonun final maçı olmayacağı gibi bu konuda dönemin başkanları arasında GS Kulübünü temsilen Ali Sami Yen Bey ve FB Kulübünü temsilen Galip Kulaksızzade(Kulaksızoğlu) arasında yazışmalar bugün dahi Galatasaray Müzesinde bulunmaktadır. Bu konuda bilgi Galatasaray Lisesi içindeki Galatasaray Müzesindeki arşivden edilinebilir. Sultaniman 13:44, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Bu sorunun cevabını istiyorum neden İngiltereden getirilen özel şilt Fenerbhaçeye verildi o zaman cevabını vereyim 1915 yılında Fenerbahce şampiyon oldu veen çok istanbul şampiyonu oldu diye lütfen 90 yıl sonra yazılmıs tarihi degistirmeye calısmayın bilinen gercekleri kendinize gore yorumlamayın ve bu yazdıklarımı silmeyin

Fenerbahçe ile ilgili eski resimleri sadece buraya değil commons' a yükleyen benim. Yani taraflı iddianız tamamen mesnetsiz. Burada açıkça taraf olan metinler vardı ve onlar çıkarıldı. Sultaniman 13:39, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Fenerbahce sayfasi[kaynağı değiştir]

Sultaniman kardes
Kaynagi saglam olan bisey niye siliyorsunuz? burada konusalim konuyu ama lutfen silmeyiniz KirmiziAdam 11:54, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Kaynağın sağlam olması elbette önemli. Ama kaynağın önce tarafsız olması gerekir. Bu yüzden bağımsız ve tarafsız sitelerin kaynak gösterilmesi önemlidir. Bana bir ansiklopedi gösterin ki Fenerbahçe' nin kuruluş tarihini 1899 olarak göstersin. Elimde bulunan 9-10 farklı ansiklopedi de böyle bir şey sözkonusu olmadığı gibi resmi siteden bağımsız kaynaklar tarafından asla onaylanmamış, taraflı ve duygusal kısımlar aktarılmış. Bu resmi sitenin politikasına uyabilir, ancak vikipedi' nin tarafsızlık ilkesine uymaz. İyi çalışmalarSultaniman 12:00, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Fenerbahce'nin resmi kurulus tarih 1899 degil ama 1907 bunu herkes biliyor, sadece o donemde neler oldugunu anlatmak yasak mi? buda sayfada yaziyor zaten resmi olarak 1907 gosteriyor 1899 degil, sadece o donmede neler oldugunu aciklaniyor KirmiziAdam 12:02, 19 Temmuz 2009 (UTC)

O dönemde anlatılanlar da yanlış ve taraflı. Lütfen değişiklik yapmadan önce madde hakkındaki tartışmalara ve açıklamalara bir gözatın. Burada yazılanlar boş yere yazılmıyor. Bütün bunlara zaten cevap verildi. Ayrıca bağımsız kaynaklar göstermedikçe sayfayı geri almayınSultaniman 14:41, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Sence niye yanlis? kaynaklar ortada degil mi?
sen Fenerbahce sayfasini kirlitmeye calisiyorsun bana oyle geldi kardes KirmiziAdam 14:56, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Sana gore yanlislik varsa bunlara kaynak bulmani rica ediyorum
bulmadan hic birsey degistirme lutfen KirmiziAdam 15:09, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Bakın burada bir kulüp sayfasında o kulübün en değerli olduğu, en Atatürkçü olduğu, en eski olduğu gibi gerçek dışı içerik bulunamaz. Bunlar kulüp sayfasında var diye, bunları alıp buraya yükleyemezsiniz. Buna da "kaynağı var" ama diye gerekçe gösteremezsiniz. Siirt Köy Hizmetleri web sayfasında da kulübün nice başarılara sahip olduğu, Atatürk' ün ne kadar o kulübü sevdiği gibi tamamen subjektif ve hamasete dayalı metinler olabilir. Siz bu metinleri buraya taşıyarak, "ancak kaynağı var hem de resmi site" diyemezsiniz! Çünkü ansiklopediler çeşitli kaynaklardan yararlanırlar. Ama ondan daha önce kaynak diye kabul edilen verilerin kabul görmesi gerekir "herkesçe". Bir Alman Nazi sitesinde bulduğunuz bir metni kopyalayıp, "yahudiler ne kadar haksızmış" diye içerik oluşturamayacağınız gibi, bir resmi siteyi kaynak gösterip, olmayan şeyleri olmuş gibi gösterip bundan içerik yapamazsınız. Karşı çıkana da madem öyle göster kaynağını diyemezsiniz. Çünkü öncelikle sizin kaynağınızın sağlam olması gerekir. Hiç kimsenin muteber kabul edilmeyen bir kaynağa karşı kaynak göstermek gibi bir zorunluluğu yoktur. Aksi halde internet ortamında her site açanı kaynak gösterip bir sürü madde yazılabilirdi burada. Sultaniman 16:11, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Bi tek sen rahatsiz oluyorsun kaliba cunku hic bir zaman bu sayfa o kadar cok silinmedi
yasak olsa coktan silinirdi, ama senin derdin bana gore baska birsey, istanbul ligi ayinisi gibi bazi gercekleri saklamak istiyorsun KirmiziAdam 16:15, 19 Temmuz 2009 (UTC)

İftira çok kötü birşeydir. Şu Fenerbahçe sayfalarına sizden çok daha fazla katkım var. Hala fanatizmden önünüzü göremiyorsunuz. Defalarca uyarı yaptım size kaale almadınız. Sultaniman 16:22, 19 Temmuz 2009 (UTC)~

bana bir soylesene sen 1899'e yasanan olaylari niye silyorsun?
onu anlamis degilim, neresi yanlis sence?
sadece orayi degil fenerbahce'nin 25% tarihini siliyorsun. KirmiziAdam 16:24, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Öyle bir tarih yok. O bahsedilen yerlerle ilgili yukarıdaki tartışmaları okumuş olsanız zaten böyle sorgulamazsınız. Ama kolaycılığa kaçıp sürekli olarak soru soruyorsunuz. Benim bu kadar vaktim yok. Herkese ayrı ayrı da cevap veremem. Bir kere yazarım, ister okursunuz, ister okumazsınız. Ancak bana ilgili konuyla ilgili soru sorduğunuzda söyleyeceğim tek şey yazılanları dikkate almanız olacaktır. Biraz da araştırma yapın lütfen. Ancak lütfen araştırmalarınız spor tarihçilerinin kitapları üzerinde olsun. Zira kulüp tarihçiliği farklı şeydir, spor tarihçiliği ise farklı birşey. Bir ansiklopedide bir takımın efsanesi anlatılmaz. Efsane masallarda olur çünkü. Biz burada gerçekleri yazmak zorundayız. Gerçekler için de doğru, güvenilir, sağlam, tarafsız ve bağımsız kaynaklar gerekir. Sultaniman 16:29, 19 Temmuz 2009 (UTC)

gercek tarih sence ne? ellinde kaynak bulunuyor mu? bu sayfada yazan hersey cok saglam yazilmis cunku kaynaklar var, bunlari silemesin. KirmiziAdam 16:31, 19 Temmuz 2009 (UTC)

bak seninle birsey anlasalim sen taraf sablonu ekle bir bakalim sonuc ne olacak, sen hakli cikarsan ben buradan cekilirim. KirmiziAdam 16:33, 19 Temmuz 2009 (UTC)

Bakın çekilmenize hiç gerek yok. Sadece burada bir kulübü yerden yere vurma veya bir kulübü savunma anlamına gelecek şeylerden uzak duralım. Size de bir teklifim var. Katkıda bulunduğuma inandığım Fenerbahçe Kürek Şubesi sayfası var. Hem kürek şablonunu ben yaptım. Hem de kürek takımının logolarını ben hazırladım, ayrıca uluslararası başarılar kısmı eksikti, onu da tamamladım. Ancak bu maddeyi hazırlayanlar kaynak eklememişler maddeye. Sizin elinizde bu maddeyle ilgili kaynak varsa gelin bu maddeyi kaynaksız olmaktan çıkaralım. Daha kaliteli bir madde haline getirelim. Ne dersiniz? Sultaniman 16:39, 19 Temmuz 2009 (UTC)