Tartışma:Fatmagül Berktay

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lütfen VPBanner şablonu yerine Tartışma şablonunun |proje= parametresini kullanınız.

Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

Kaynakçada yer alan kaynaklar maddeyi kayda değer yapmaz. 1. kaynak blog tarzında bir site. 2. kaynak ise bir biyografi sitesi. 3. kaynak ise kendisiyle yapılmış bağımsız olmayan bir kaynak. Bu sebepten ötürü KD etiketi ekledim.--Nushirevan11 19:55, 13 Ocak 2018 (UTC)

Nushirevan, google kitaplardan aldığı atıflar görülüyor. VP:PROF'a uyuyor. Ansiklopedi kaynağını da ekledim. 17 sene önce Türkiye Yazarlar Ansiklopedisi'ne eklenmiş. Röpartaj vb gibi kaynaklar ikincil olarak kullanılıyor.--Kingbjelica (mesaj) 20:12, 13 Ocak 2018 (UTC)
O zaman o atıflarla maddeyi geliştirin. Şu haliyle kayda değerliği şüpheli ve KD etiketinde eski sürüm diye bir şey yok. O etiket geliştirilmesine katkı sağlıyor.--Nushirevan11 20:20, 13 Ocak 2018 (UTC)

@Kingbjelica Bu madde de şüpheli bir kayda değerlik var. Hepimiz biliyoruz ki atıflar maddeyi kayda değer yapmaz. Madde de sadece bir tane bağımsız kaynak var. Bu maddeye nasıl kayda değer diyelim? Yanlış düşünüyor da olablirim. KD etiketinin olması demek yarın silinsin demek değil ki. Buyrun geliştirin.--Nushirevan11 20:35, 13 Ocak 2018 (UTC)

Lütfen benimle bir kez dahi iletişime geçmeyin, Lütfen benimle iletişim kurmayın.--Kingbjelica (mesaj) 20:39, 13 Ocak 2018 (UTC)

Burası bir ansiklopedi olduğu için alınmadan, maddeleri sahiplenmeden akılcı bir çabayla katkılar yapmalıyız. Bunun neticesinde karşılaşmak ve tartışmak kaçınılmaz. Kolay gelsin.--Nushirevan11 21:04, 13 Ocak 2018 (UTC)

Bunca zamandır şu "Kaynaksızsa kayda değildir." algısının değiştiğine tanık olmayı ümit ettim ama sanırım bu hiçbir zaman gerçekleşmeyecek. Yaptığım kısa bir araştırmada ilgili kişi ile alakalı yüzlerce kaynak bulunduğunu gördüm. Bunlardan kimisi kitaplarda bulunan atıflardan oluşmakta. Elbette KD etiketi koyulması HS ya da SAS gibi bir süreci gerektirmiyor ancak KD etiketi koyana kadar maddedeki eksikleri gidermeye çalışmak da bir yol, bence tercih edilebilir bir yol. Kişiler arası husumete neden olunmadan, kırgınlıklar yaşanmadan katkıları sürdürebilmeliyiz. Şahıs da kanaatimce KD'dir. thecatcherintheryemesaj 13:12, 17 Ocak 2018 (UTC)

Ben de kişi hakkında araştırma yaptım ancak yüzlerce kaynak göremedim. Atıflar maddeyi kayda değer yapmaz. Yönerge çok açık. Bir maddeye KD etiketi eklenince hemen geri almak yerine içerik zenginleştirmesi yapılsaydı böyle bir şey olmazdı. Ayrıca maddeyi geliştirmekle ilgilenmek zorunda değilim. İlgimi çekerse ilgilenirim.--Nushirevan11 19:14, 17 Ocak 2018 (UTC)