Tartışma:Eurovision Şarkı Yarışması birincileri listesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Seçkin liste Eurovision Şarkı Yarışması birincileri listesi, bir seçkin listedir. Madde (veya onun eski bir sürümü) Vikipedi topluğunun ürettiği en iyi maddelerden biri olduğuna karar verilmiştir. Buna rağmen, bu maddeyi güncelleyebilir veya geliştirebilirseniz, lütfen çekinmeyin.
18 Ekim 2009 Seçkin liste adayı Başarılı
Vikiproje Eurovision (SL-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Eurovision maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Eurovision kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 SL  Bu madde SL-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Müzik (SL-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Müzik maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Müzik kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 SL  Bu madde SL-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Listeler (SL-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Listeler maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Listeler kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 SL  Bu madde SL-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Tablo görünümü[kaynağı değiştir]

İng. Vikide tablolar "wikitable sortable" ile oluşturulmuş. Ben bizdeki tabloyu "Prettytable" ile oluşturdum. Hangisini kullanalım?--Hedda Gabler 14:17, 15 Mart 2009 (UTC)


"wikitable sortable" görünümü
Yıl Ülke Şarkı Şarkıcı/Grup Puan En düşük İkincilik Tarih Yapıldığı mekân
1956   İsviçre "Refrain" Lys Assia N/A N/A N/A 24 Mayıs 1956 Lugano

"prettytable" görünümü
Yıl Ülke Şarkı Şarkıcı/Grup Puan En düşük İkincilik Tarih Yapıldığı mekân
1956   İsviçre "Refrain" Lys Assia N/A N/A N/A 24 Mayıs 1956 Lugano

  • Çakışmışız :) Ben de diyordum ki: Eline sağlık Hedda. Yalnız listenin seçkin olduğu en.wiki'de her bir yıla ait Eurovision maddesi var. Sanıyorum SL olması için bunların da açılması gerek, değil mi? (Tablolar arasındaki tek pratik fark ilkinde sıralama işlevi olması mı?) --Yabancımsj 14:26, 15 Mart 2009 (UTC)
  • Bizde de her yıla ait ESC var. 1956'dan tut 2008'na kadar. Evet sıralama işlevi farkı var fakat zaten tablodaki bilgiler belli bir sırayla yerleştirilmiş ve pretty (tatlı tatlı) olan tablo sanki göze biraz daha fazla hitap ediyor ve tam ortaya alıyor tabloyu. Yinede çoğunluk ne derse o şekilde düzenleriz. Bu arada epey bir kırmızılık fışkırdı maddeden. Bazı kırmızılar parantez içindeki (singer), (single) gibi unsurlardan kaynaklanıyor onları düzeltemedim. Bilgisayar çok yavaş. --Hedda Gabler 14:34, 15 Mart 2009 (UTC)
  • Düzeltme: {{escyıl}} şablonunda küçük bir hata vardı. Onu düzelttim. Galiba bu hatadan dolayı her yıla bağlantı verilmedi. Ama düzeltildi.--Hedda Gabler 14:40, 15 Mart 2009 (UTC)
  • Tamam, tatlı olan kalsın madem :) Kırmızılar için Eurovision maddeleriyle ilgilenen kullanıcılardan yardım istenilebilir. --Yabancımsj 15:02, 15 Mart 2009 (UTC)

Tablodaki "En düşük" ne demek? Kıro-headmesajjj 12:10, 18 Mayıs 2009 (UTC)

  • O dönemde öyle yazmışım nedense. Düzeltip Fark yazdım yani ikinci ile birinci arasındaki puan farkı.--Hedda Gabler 12:20, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Eurovision ismi sizce türkçe vikiye yakışıyor mu? Bence adı bile yoğun tartışmaların yaşanmasına neden olacak bir safyanın, iş birliği projesine katılması türk vikipedistler için çok küçültücü.--Ollios 13:26, 26 Ağustos 2009 (UTC)

  • Avrovizyon yazınca daha çok üzücü olacaktır. TRT, bir ara Örovizyon dedi sonra Avrovizyon dedi tutmadı. Tekrar orijinal ismine döndü. Biz de kafamıza göre takılmıyoruz. Genel kullanımdır Eurovision kelimesi. --Hedda Gabler 13:32, 26 Ağustos 2009 (UTC)
  • Türkçe olması gereken avrovizyondur. Küreselleşen dünyada gençler arasında 1-2 ayda yabancı bir kelime, kendine geniş bir kullanım alanı bulabiliyor. Bu ortamda her yaygın kelimeyi viki olduğu gibi kabul etse, türkçe kaç yıl daha yaşar sizce? Genel kullanım konusunda da size katılmıyorum. Yaygın kullanım 'eurovizyon' dur , 'eurovision' değildir. En azından son kısım değiştirilebilir, eurovizyon yapabilir. --Ollios 08:13, 28 Ağustos 2009 (UTC)
  • Şunu belirtmem gerekiyor: biz, gençler arasında popüler olan kelimeleri seçmiyoruz. Bugün Türkçe dili ile yayın yapan TV'ler, radyolar, gazeteler yani yazılı-görsel-işitsel medya "Eurovision" kelimesini kullanmaktadır. Ek bir şey söylemek istiyorum Vikipedi'nin Türkçeyi yaşatma, kollama, yayma gibi bir görevi olduğunu düşünmüyorum. Biz, elimizden geldiğince Türkçeyi iyi kullanalım yeter. Kolay gelsin, iyi günler. --Hedda Gabler 10:01, 28 Ağustos 2009 (UTC)
  • Biz Türkçe'yi yaşatma, koruma görevine sahibiz bunu unutmayalım ki Türkçe Vikipedi'deyiz. Ancak Vikipedi kafasına göre değil Türkiye'nin resmi olarak kabul ettiği şeklinde yazarız. Örneğin ülkelerde ve şehirlerde çok tartışılmaktadır. Türkiye bir ülkeyi veya şehri nasıl kabul ettiyse ona göre isim veririz. Aynı şey burda da geçerli resmi olarak yayınlama görevi TRT'de TRT eğer Avrovizyon olarak kabul ederse biz ismini zaten Avrovizyon olarak değiştireceğiz. İyi vikiler Emperyan»»ileti 16:09, 3 Ekim 2010 (UTC)

Neden ... birincileri listesi olmamış. Göremediğim bir nokta mı var acaba? --Sayginerv-posta 23:52, 16 Mayıs 2012 (UTC)

Haklısın. Aslında en basitinden, neden listesi kullanıyoruz diye de sormak lazım bir ara :) İngilizce Vikiden uyarlama sanırım.--RapsarEfendim? 09:51, 17 Mayıs 2012 (UTC)
Kendimce anladığım, listesi kullanıyoruz çünkü bunlar gerçekten liste :) Başlığı EŞY birincileri olan bir maddeden daha çok veri beklentisi oluşuyor; isimde sanki bütün birinciler anlatılıyormuş havası var. Ama aslında yaptığımız listelemek ve bu liste kapsamındakilerin içinde bulunduğu bağlamla ilgili yeterli bilgi vermek. --Sayginerv-posta 10:40, 17 Mayıs 2012 (UTC)

Ülkelere göre birincilikler[kaynağı değiştir]

harita ile tablo arasinda celiskiler var. mesela, almanya. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 05:38, 29 Mayıs 2012 (UTC)

Almanya, Doğu Almanya'yı ilhak ederek topraklarına toprak katmış. Batı Almanya dünya tarafından verilen resmiyeti olmayan yalnızca fiili durumu anlatan bir adlandırma. Dolayısıyla ayrı bir ülke bulunmuyor. esc2003 (mesaj) 06:17, 30 Mayıs 2012 (UTC)