Tartışma:Erkek sünneti

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Din (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Din maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Din kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Tıp (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tıp maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tıp kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bence bu maddeye, iki başlık altında anlam ayrımı koyulmalı, geliştirilmeye başladığında bi yandan cerrahî müdahale anlatılırken ardındaki paragraf da HZ. İbrahim ile başladığı falan anlatılırsa biraz abes olur gibi me geliyor. Kullanıcı:Danbury 17:24, 26 Kasım 2006 (UTC)

Tibbi acidan...?[kaynağı değiştir]

Asagidaki tümcenin mantigini bana kim anlatacak? Özellikle hijyenik olmayan erkeklerde sünnetin AIDS ve diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklar ile penis kanseri riskini azalttığı tespit edilmiştir.

Hic cinsel iliskide bulunmayan bir kisinin AIDS hastaligina kapilma olanagi sifirdir. Böyle bir toplumda arastirma yaparsaniz, sünnetlilerin daha az AIDS olacagi sonucuna varirsiniz. Yukaridaki yaniltici bilgiyi bu konuya ... ekledi? --Erol Sürül 10:11, 30 Nisan 2009 (UTC)

  • Accumulation of smegma beneath the foreskin may result in great discomfort and may serve as the source of a rather penetrating odour, if cleanliness and hygiene are not observed. Studies have indicated that uncircumcised men have a higher incidence of AIDS, syphilis, and other sexually transmitted diseases than circumcised men, and it has been speculated that the foreskin might allow viruses and other microorganisms to survive longer on the skin and thus give the organisms more time to enter the body. Moreover, cancer of the penis is rare in circumcised males and in uncircumcised males with high standards of hygiene. KAYNAK: "Erkek sünneti." Encyclopædia Britannica. Encyclopædia Britannica Online. Encyclopædia Britannica Inc. --Abuk SABUK♫ ♫ 21:20, 30 Nisan 2009 (UTC)

Bu açıklamanın sünnet ile ilgisi olup olmadığı meçhul olmakla birlikte herhangi bir kaynak belirtilmemiş ve Yunan/Roma mitolojisinin bu konudaki Musevilik/İslam'a etkisi de kesin bir bilgi değildir. Bence tamamen yersiz bir ekleme. Çıkarılmalı.--Kullanıcı:JUSTWIN 11:53, 03.02.2020 (UTC)

Baskın anlamı bu olduğu için, yalın şekilde Sünnet olarak adlandırılması gerektiğini düşünüyorum. Gadirmesaj 19.35, 15 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]

Gadir, "baskın anlam" olduğu ölçümüne dair biraz bilgi verebilir misiniz? Dr. Coalmesaj 19.36, 15 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]
Merhaba. Bence öyle, izlenim ve müşahedelerim sıkı olarak bu yönde ama tabi ana dili Türkçe olan birisi daha iyi değerlendirebilir diye düşünüyorum. Yine de daha yaygın, yani sünnet denince akıllara daha çok, din'e ait konudan çok ziyade, kıyaslarsak, bu konunun geldiğini düşünüyorum. Bu konuda görüşleri bekliyorum. Ayrıca, din ile alakalı konuya anlam ayrımı da eklenmiş ve yalın ad, anlam ayrımı sayfası yapılmış. Dilerseniz teklifi STT'ye taşıyabiliriz değerlendirilmesi adına. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Saygılarımla, Gadirmesaj 19.53, 15 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]
Gadir, eğer iddia ortaya koyan kişi olarak "bence öyle" dışında bir argümanınız yoksa görüş ve düşüncelerimi kendime saklayıp vaktimi daha verimli olduğunu düşündüğüm konulara ayırmayı tercih ederim. İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 20.01, 15 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]