Tartışma:Elhamdülillah

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Kaynakta yer almayan bilgi[kaynağı değiştir]

Maddede yer alan "Sadece müslümanlar değil Arapça konuşanlar veya müslüman ahaliyle birlikte yaşayan gayrimüslimler arasında da günlük kullanım dilinde rastlanmaktadır." cümlesi için verilen kaynakta bu yönde bir bilgiye rastlayamadım. Başka bir kaynakta bu bilgi mevcutsa, gösterilen kaynak değiştirilmeli. --Yabancım 13:03, 12 Nisan 2017 (UTC)

Konuşma diline hakim bir kullanım olduğu için yazılı kaynak bulmak zor, o kaynak da Türk kimliğindeki, farklı inançtan da olsa din bileşeni üzerinden durumu açıklıyordu; ancak haklısınız doğrudan bir açıklma yoktu. "The only Palestinian Orthodox Christian Archbishop Sebastia Theodosios... When talking on the phone he says a lot of words you would normally hear from a Muslim: “Alhamdulillah, Insha’Allah, Masha’Allah”. He speaks Arabic, and the Arabic for ‘god’ is Allah, whether you are a Christian or a Muslim." Bu ifade açıklayıcı oluyorsa yeni bağlantı kalsın? ÖterbülbülBuyrun? 08:11, 13 Nisan 2017 (UTC)

Silinen sürüm[kaynağı değiştir]

Silinen sürümünden eklenmesi gereken herhangi bir içerik kalmadığını Vikipedi:Telif sorunları/Mirada sayfasındaki işlemler bakımından bir hizmetli incelerse müthiş olur. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 13:50, 13 Nisan 2017 (UTC)

Silinen değişikliklerden Mirada sürümüyle silinen son sürümü kıyasladım. Yalnızca "Allah'a şükür"den sonra "(gerçek anlamı, Hamd (büyük övgü), Allah'a mahsustur)" eklenmiş. Onun da kaynağı yok. Ekleyelim derseniz, bir tek o var Mirada'ya ait olmayan. --Yabancım 18:45, 13 Nisan 2017 (UTC)

@Vito Genovese'nin şu mesajı üzerine not düşmüş olayım:

Mirada'nın cümlesi olan "Bu nedenle müslümanlarda dua ve hutbe okumaya, konuşma yapmaya, kitap yazmaya, ders vermeye vb. besmele, hamdele, salvele (Hz. Muhammed'e salat ve selam) ile başlamak dinsel bir gelenek olmuştur.",

son sürümde "Bu nedenle bir Müslüman dua ve hutbe okuma, konuşma yapma, kitap yazma, ders verme ve benzer etkinliklere besmele, hamdele, salvele(Peygambere salat ve selam) ile başlaması en doğru olanıdır."a dönüşmüştü.

Dolayısıyla cümlenin Mirada'nın cümlesindeki telif sorunu ortadan kalkacak derecede değiştirilerek yeniden yazıldığını söylemek mümkün değildi. O nedenle yukarıdaki mesajımda onu saymamıştım. Şimdi cümleyi yeniden yazayım diye kaynak bakındım, ancak uygun kaynak da bulamadım. Bulunabilirse, yeniden yazılmak kaydıyla maddeye eklenebilir. Bulunamazsa eklemenin de anlamı yok. --Yabancım 08:06, 16 Nisan 2017 (UTC)

Gözümden kaçmış, fark ettiğin için çok teşekkürler, @Yabancı.
Vito Genovese 08:16, 16 Nisan 2017 (UTC)