Tartışma:Elektromanyetizma

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Fizik (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Fizik maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Fizik kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

İsim değişikliği[kaynağı değiştir]

Merhaba, bu maddeyle ilgilenen / maddeyi izleyen var mı bilemiyorum, TDK'nın Büyük Türkçe Sözlük'ünde "elektromanyetizm" sözcüğü yer almıyor; "elektromanyetizma" ve "elektromıknatıslık" var İngilizce'deki "electromagnetism"in karşılığı olarak. Bilim ve Sanat Terimleri Ana Sözlüğü bir de "kıvılmıknatıslık"ı öneriyor; ama ben bunun okuyucuların kulağına pek aşina geleceğini düşünmüyorum ve kullanılmasına taraftar değilim. Bu konuda birkaç güne kadar düşünce bildiren olmazsa madde başlığını "elektromıknatıslık" olarak düzeltmeyi öneriyorum.

Öncel Acar 04:34, 4 Ocak 2009 (UTC)

  • Galiba elektromanyetizma daha yaygın olarak kullanılan bir terim — Pınar [m] 14:35, 4 Ocak 2009 (UTC)

Adının "elektromıknatıslık" olmasının uygun olacağını düşünmemle beraber, diğeri yönünde fikir birliği sağlanırsa karşı çıkmam. 1 hafta içinde karşı çıkılmazsa Elektromıknatıslık yapılmasını öneriyorum. --Stultiwikiabana yaz 01:08, 25 Nisan 2011 (UTC)