Tartışma:Doğu Türkistan (anlam ayrımı)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Anlam ayrımı (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Anlam ayrımı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Anlam ayrımı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

==Eklenecekler==


Sayfanın giriş kısmında farsça doğu türkistanın belirtilmesi hatalıdır.Doğu türkistan tarihsel süreç içerisinde hiç bir dönem fars-iran yönetimi altında kalmamıştır.Türkçe yazılabilir,uygurca yazılabilir ,kazakçada yazılabilir veya çince yazılabilir farsça olarak yazılmasının kaldırılmasını istiyorum.

Beyler Farsça yazımında herhangi bir art niyet yoktur, Selçuklular ve Karahanlılar hangi alfabeleri kullandıklarını bilmiyorsanız Lütfen okuyun. Zaman ve mekanla ilgilidir, hangi aşamalardan geçtiğimizin çıplak örneğidir.--91.23.83.96 09:09, 5 Ekim 2010 (UTC)


Uygur türklerininde nufuslarının diğer türk toplumlarıyla birlikte daha fazla olduğunu gösteren kaynaklar var gözden geçirilmesi doğru olur.

allah aziz toprağımızı korusun[kaynağı değiştir]

büyük türk milletinin asıl mekanı ve bütün türk dünyasının kanlı yarası olan doğu türkistan ve halkı komünist çin zulmü altında yaşıyor. ben bir doğu türkistanlı üniversite öğrencisiyim.aziz vatanımı terk ederek türkiyede okuyorm.

Doğu türkistan bölgesinde 1949 döneminden sonra başlayan Çin esaretiyle türk toprağı olan uygur bölgesinde türklerin zorunlu bir asimilasyon dönem dönem katliamlara maruz kaldıkları açıktır. bu yaşanan toplumsal olayların bu sayfada gerçekliğiyle anlatılması doğru olmazmı.

Uygur kelimesi hakkında![kaynağı değiştir]

Bu kelime batılı türkologların yanlış okuması sonucu ortaya çıkmıştır. Bu adla anılan bir türk boyu sopu kolu yoktur. Günümüzde uygur denilenler öz be öz türktür.--LandSCape 07:21, 23 Mayıs 2006 (UTC)

  • Araştırmalarım devam ediyor Doğu Türkistanla ilgili ne varsa Allahın izniyle hepsini yazacağım, biraz sabrediniz.--Tevfik1958 12:34, 8 Şubat 2009 (UTC)
  • Çin'in Doğu Türkistan politikası bölümüne bağımsız bir araştırmacı olan Preeti Bhattacharji`nin yazıları eklenmiştir.--91.23.121.65 08:51, 7 Temmuz 2009 (UTC)
  • Çin'in Doğu Türkistan politikası bölümünde elinizde herhangi bir Teklif ihlali ile ilgili bir şikayet varmı, yoksa kendi kafanızdanmı sildiniz....
  • Maalesef maddenin geçmişlerine bakıldığında telif hakları ihlali ortada. Takabeg ileti 14:43, 13 Temmuz 2009 (UTC)