Tartışma:Diyalektik

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Felsefe (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Felsefe maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Felsefe kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyoloji (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

anlamak* sitesinin editörüyüm. Her ne kadar öncesinde izin alınmamış olsa da, kaynak adres belirtildiği sürece alıntılanan yazı sitede durabilir.

anlamak* [Editör]

  • Söz konusu editör sitesinden alıntı maddelerin birinin tartışmasına "ama tüm sitemi taşımışsınız izin veriyoruz diye" gibisinden bir yorum yapmıştı... ayrıca sadece anlamak'tan değil başka sitelerden de çıkıyor içerik sanırım... böyle 1-2 madde daha var, ne yapacağız bunların telif durumunu? - Noumenon 06:59, 14 Nisan 2006 (UTC)

İngilizcesi eklenmesli (İng.Dialectics) şeklinde. Herakletos'un doğadaki hareketi nitelendirmiş olması ve maddenin bir durumunun başka bir zamandaki durumuna denk olmadığını göstermiş olması, diyalektikçi olduğunu anlatmaz. Çok sofistike ve karmaşık bir kavram, daha sonra ayrıntılı olarak bir makale yazıp tartışmaya açacağım.95.10.177.130 17:55, 18 Ağustos 2011 (UTC)