Tartışma:Diran Kelekyan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ali Çankaya'nın iddiası[kaynağı değiştir]

Ali Çankaya kendisinin 1 Eylül 1918 tarihinde vefat ettiğini ileri sürmektedir (Ali Çankaya, Yeni Mülkiye Târihi ve Mülkiyeliler (Mülkiye şeref kitabı), Ankara Üniversitesi. Siyasal Bilgiler Fakültesi Yayınları,s. 966.) Takabeg ileti 13:01, 17 Mayıs 2013 (UTC)

öyleyse türkler tarafından acımasızca katledikten sonra, üç sene daha yaşamış, üstelik hocalık yapmış. azizmiş belki? ANADOLU (mesaj) 13:28, 17 Mayıs 2013 (UTC)
Prof. Dr. Fahir Armaoğlu'na armağan adlı kitapta ilginç bilgiler yer alıyor.
  • Kastamonu'ya yazılan bir şifre telgraf ile Çankırı'ya sürülenler arasında bulunan Diran Kelekyan'ın "İstanbul'a avdet etmemek şartıyla ailesiyle birlikte Ermeni bulunmayan vilâyattan arzu ettiği mahâlde ikamet edebileceği" bildirilmişti.
  • Ali Çankaya ise tam bir tarih (1 Hylül 1918) vermekte ise de bunun yanlış olduğu açıktır.

Ama şu an sadece google.books'tan bakıyorum. Allah şükür bu kitap depomda mevcuttur. Yarın kitaba bakacağım. Takabeg ileti 14:04, 17 Mayıs 2013 (UTC)

  • çankaya yalnızca vefat tarihi vermiyor, bu tarihe kadar üniversitedeki görevine de devam ettiğini söylüyor. yani basit bir imla hatası değil söz konusu olan. iki taraftan biri fena halde yanılıyor dolayısıyla. var bu işte de bir kelek. ANADOLU (mesaj) 14:08, 17 Mayıs 2013 (UTC)