Tartışma:Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

kullanıcı cumhurbaşkanının ilan ediyoruz demesini resmi bir açıklama zannetmiş. bilgilendirilse ve madde kaynaklara göre düzenlense iyi olur. @Vikiçizer --kibele 15:16, 10 Ekim 2016 (UTC)

"Milli Güvenlik Kurulu toplantımızda hükümete tavsiye edilmiştir".. --kibele 15:31, 10 Ekim 2016 (UTC)
Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarısız darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gününün bundan sonra şehit ve gazileri anma günü ve resmi tatil olacağını söyledi. Bu cümleleri okumayıp cımbızlama yapmanız şaşırtıcı doğrusu. Verdiğiniz kaynakta aksi yönde görüş iddia etmeye çalışıyorsunuz ama kaynakta bile kendi görüşünüze karşı sözler var. --Locos Turcos (mesaj) 15:34, 10 Ekim 2016 (UTC)
Şu an için darbe girişimi sayfasında bahsedilmesinde fayda görüyorum, mevcut hâlinden daha ileriye gidemez çünkü. Yönlendirilmeli. -seyit. 21:26, 10 Ekim 2016 (UTC)

yapılan düzenlemelerde 'okullarda anma etkinlikleri Eylül ayı içerisinde gerçekleşmiştir' deniyor. 15 temmuz şehitleri anma günü ve eylül ayı! konu 15 temmuzsa maddesi var. gerçi o maddenin adında bile 15 temmuz geçmiyor, o da ayrı mesele.. --kibele 08:58, 11 Ekim 2016 (UTC)

Merak ediyorum, bu kadar nefreti hak edecek ne yaptık? Kayda değerliğe ya da nesnelliğe hiç bakmadan yorum yapılıyor. Bu maruz kalanı değil de uygulayanı mağdur eder. Uyarmış olayım.--Kafkasmurat- 13:56, 11 Ekim 2016 (UTC)
sas kararıyla silinmiş bir sayfanın ilgisizlik dolasıyla yeniden var olması ne kadar Vikipedi etiğine uyar bilemiyorum, biraz daha ilgi lazım. -seyit. 19:43, 13 Ekim 2016 (UTC)

Şehitleri Anma Günü[kaynağı değiştir]

Konuyla ilgili olarak Vikiçizer'e atılan mesajı yararlı olacağı düşüncesiyle buraya da aktarıyorum: -seyit. 19
41, 13 Ekim 2016 (UTC)

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şehitleri Anma Günü oylaması ile silinen Şehitleri Anma Günü resmi olarak ilan edilmiştir. Madde geliştirilerek kayda değer olduğu ispatlanabilir. Geri getirebilir misiniz? http://www.aljazeera.com.tr/haber/15-temmuz-resmi-tatil-oldu https://www.google.com.tr/search?q=15+temmuz+şehitleri+anma+günü --Kafkasmurat- 09:38, 9 Ekim 2016 (UTC)

Silinmeye adaylığına baktım şimdi "Vikipedi resmi gazete değildir." gibisinden şeyler gördüm. Maddenin içeriğini bilmiyorum fakat olgu olarak Türkiye için önemli bir gündür ve böyle bir maddenin silinmesi kabul edilemez. Neden? Tamam Dünya genelinde önemli bir gün değil fakat Vikpedide ki her madde tüm dünyayı kapsamıyor ki... Örneğin Anzak Günü var. Bunu Türklerin çoğu bilmez, "Neden var? Burası Anzakların resmi gazetesi mi?" diyelim? Başka örnekler Aziz Patrik Günü, Gey Onur Günü, Bağımsızlık Günü (ABD), Türkçülük Günü, Aziz Stefen Günü, Şükran Günü gibisinden çok örnek var. Böyle kestirip atılması, hemen silinsin, hızlı silinsin gibi oyların gözükmesini maalesef siyasi görüşe bağlıyorum. Maddenin içeriği uygunsuzsa, bu yüzden silindiyse düzenlemeler yapılabilir. Çünkü gayet kayda değer ve geliştirilmeye açık. @Kafkasmurat'a katılıyorum. Tezlerimi eklemek istedim. Kolay gelsin. --Locos Turcos (mesaj) 16:16, 9 Ekim 2016 (UTC)
Merhaba @Kafkasmurat, @Locos Turcos. SAS'taki kullanıcıların endişelerini-çekincelerini giderecek bir çalışma yapacağınıza inanarak geri getiriyorum. Locos Turcos, tezlerimi söylüyorum diyorsunuz güzel ama başka kullanıcıları rendice edebilecek sözler görüş olarak kabul edilemez, yani hiçbir kullanıcıya siyasi görüşün nedeniyle şu oyu verdin denilmez, hatırlatmış olayım. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 19:26, 9 Ekim 2016 (UTC)
madde kaynaklar doğrultusunda düzenlenmediği gibi, düzenlemeler geri alınıyor. buradaki kişisel yorumlar da değişiklik özetlerinde sürüyor. --kibele 15:21, 10 Ekim 2016 (UTC)
Maddede yer alan kaynaklarda cumhurbaşkanının sözleri açık ve net bir şekilde bellidir kendisi “15 Temmuz tarihini, Şehitlerimizi Anma Günü olarak ilan ettiğimizi paylaşmak istiyorum.” demiştir. @Kibele ise bunu ısrarla kaynağa göre değil kendi görüşüne göre düzenlemek istemektedir. Mesela burada olduğu gibi, yanlışını düzeltmek istediğimde ise kaynağın başlığı yetmez gibisinden bir savunma yapmıştır. Kaynağın içeriği de resmiyet kazandığının kanıtıdır. Kaynakta ne yazıyorsa maddeye onu aktardım. Değişiklik özetlerinde ise böyle bir durum mevcut. Kişisel görüşlerini değişiklik özetine yansıtan belli. Benim anlım ak. Ben her şeyi nizami yapıyorum. Kibele yukarıda ki cümlesinde neyden hayıflandıysa değişikliklerin hepsinde yukarıda yazdıklarını yapmış. kendisine şiddetle öneriyorum. Ek olarak Vikiçizer, rica ediyorum gereken uyarıyı yapınız. Son zamanlarda bilgi edinilebilecek, güncel bir maddeden bahsediyoruz. Keza kişisel görüşlere yer vermek çok çok yanlış olacaktır. Vikiçizer'e saygılarımı, kibele'ye sevgilerimi sunarım. --Locos Turcos (mesaj) 15:29, 10 Ekim 2016 (UTC)
Açıkçası ben @Kafkasmurat'ın maddeyi geliştireceğine inandığımdan ve SAS adaylığından bu yana konuya ilişkin ansiklopedik bakışın değiştiğini gördüğümden geri getirdim. Bir değişiklik savaşı yaşansın diye değil. Kafkasmurat da talebinin ardından vikipediye girmedi, ama girecektir umarım çalışmasına başlayacaktır, çünkü yukarıdaki mesajını dahi kaynak göstererek yazmıştır. Kafkasmurat veya bir başka kullanıcı maddeyi ileriye taşımadığı zaman geriye dönmek zorunda kalacağız, yani madde SAS durumundaki haliyle kalırsa tekrar silinmek zorundadır. Bu hatırlatmadan sonra @Kibele ve @Locos Turcos. "...tarafından bir basın toplantısıyla X tarihinde “15 Temmuz tarihini, Şehitlerimizi Anma Günü olarak ilan ettiğimizi paylaşmak istiyorum.” demiştir." gibi bir ifade kullanılabilir, sanırım resmi tatil kararı ve özel bir gün olması MGK'da alınan bir karar, bu husus kaynaklandırılarak eklenebilir. Kibele, her iki kaynakta da "önerilmiştir"le ilgili bir cümle geçmiyor. Bakanlar Kurulu'na veya başka bir yere önerilmişse kaynağı olmalı, kaynaklar sadece "ilan edildiğnden" bahsediyor,, yukarda doğrudan bir alıntı ile yorumsuz aktarılırsa sorun kalmaz. Locos Turcos, lütfen kişilere değil konuya odaklanın, konu ile ilgili argümanlar getirin, kullanıcıları kişisel yorumlarla anlamsız yazılarla yormayın, saygı sevgi sunmanız dahi lüzumsuzdur, bırakın, ansiklopedik yorumlar aslolandır, gerisi sadece vakit kaybıdır. Basitçe düzeltilebilecek ve kaynaklandırılabilecek bir metni lüzumsuz sözlerle polemiğe çevirmeyelim. Bahsettiğim düzeltmeleri yapmanızı rica ediyorum. Kafkasmurat'ın ne yapacağını görmek için beklemeyi uygun gördüm, akabinde maddenin durumunu yine gözden geçireceğiz. --Vikiçizer (mesaj) 20:09, 10 Ekim 2016 (UTC)
önerilmiştir demiyor ama 'hükümete tavsiye edilmiştir' diyor kaynaklarda. ama şu anda maddede 'Bu açıklamaya istinaden her yılın 15 temmuzu Şehitleri Anma Günü olmuştur' şeklinde yanıltıcı bir ifade var. belki yarın onaylanacak ama şu anda yanlış bilgi. --kibele 20:18, 10 Ekim 2016 (UTC)
Tamam. O zaman öyle densin. Hatta aynen; Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz artık ‘Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü’ olarak dün Milli Güvenlik Kurulu toplantımızda hükümete tavsiye edilmiştir ve her 15 Temmuz artık şehitlerimizi, gazilerimizi anma günü olarak, o gün tatil edilecektir” demiştir. densin. Madde güncel gelişmelere göre düzenlenecektir...Vikiçizer (mesaj) 20:26, 10 Ekim 2016 (UTC)
gerekli düzenlemeyi yapar mısın lütfen.. --kibele 20:28, 10 Ekim 2016 (UTC)
Kibele burada kendi girdiğin bilgiye bakabilir misin? Kendi girdiğin bilgide bunun ilan edildiği yazıyor. Zete.com'u da ilk defa duydum. Doğruluğu nedir? Kanıtlanmış mıdır? O tarihte yapılan konuşmaya tek örnek bu mudur? Çünkü yukarıda verdiğim bağlantıda Kibele zaten böyle olması gerektiğini belirten bir kaynak sunmuş ortaya. "Şu, şunu demiştir." gibisinden bir dili ben de kabul ederim. Vikipedi diline uygundur bu fakat kişi böyle yazmıyor. Kişiye değil konuya odaklanın demişsiniz de, zaten ben konuyla ilgili tüm bağlantıları vermişim sayfaya, ısrarla kendi görüşünü yansıtan Kibeleyi belirtmeyeyim mi? Anlamsız yazılar? Lütfen sizde konuya odaklanın! Yukarıda yazılan paragrafın her hecesi konuyla ilgilidir. Kimseyi anlamsız konuşmak, anlamsız yazılar ile suçlamadım. Bir tanesinde kişiye hakaret yoktur. Yapılan iş belirtilmiştir. Değişiklik savaşı iddiasına gelince. Katılmıyorum. Maddeye kişisel görüşleri ile zarar vermek isteyen bir kullanıcı var ortada ve maddeyi kaynaklara göre düzenlemeye çalışıyorum. Bu yüzden değişiklik savaşı oluyorsa kime nasıl uyarı verilmesi gerektiğini ben değil hizmetlilik görevi yapan siz bileceksiniz. Ayrıca benim saygılar, sevgiler dediğim her mesajımın sonunda vardır. Bunda anlam aramanızı da ayrıca kınıyorum. Yazınızda eleştirdiğiniz her detayı siz yapmışsınız ilginçtir. Tşk. --Locos Turcos (mesaj) 20:35, 10 Ekim 2016 (UTC)
Locos Turcos, Vikipedi bir ansiklopedidir. Bir forum sitesi değildir. Bu üslubu bırakmanızı tavsiye ediyorum...Kibele, maddenin Kafkasmurat ilgilenene veya güncel kayda değer bir gelişme olana kadar bu şekliyle kalması ansiklopedik ve objektif yaklaşıma uygun olur diye düşünüyorum. Vikiçizer (mesaj) 20:53, 10 Ekim 2016 (UTC)
Ansiklopedide size "Anlamsız yazılar." yazma hakkını veren şey nedir? Tamam hizmetlisiniz ve düzeni sağlamak göreviniz. Kesinlikle bunu yapmanız doğal olacaktır fakat cümlenin neresinde anlamsız bir yazı var? Hepsi bağlantı içeriyor, hepsi gerekçe içeriyor, hepsi konuyla ilgili. Anlamsız yazı diyorsunuz, kabul edilebilir gibi değil. Saygılar, sevgiler gibi kelimelerde bile anlam aramanız art niyetinizi gösteriyor. Bundan sonra ne bir tartışmaya girerim ne de güncel, tartışması uzayabilecek konularda değişiklik yaparım. Bugün gördüklerim ile resmen şok oldum. Yapmadığım her şeyi yaptı olarak gösterdiniz (Değişiklik savaşı, kişisel saldırı, anlamsız yazılar...) Sonsuz teşekkürler. Buraya ayırdığım her vaktin zerresinin de nasıl gereksiz olduğunu gördüm. Ama yılacak değilim. Aksine Vikipediye daha çok madde ekleyecek, daha çok eklemede bulunacağım fakat bunu şimdi yapmam anlamsız çünkü değmez, önümde bir sınav var. Haziran'ın sonunda görüşürüz. Kendinize iyi bakın (Samimi söylüyorum. Aman yanlış anlamayın.) --Locos Turcos (mesaj) 21:03, 10 Ekim 2016 (UTC)
Locos Turcos. Üslubunuz kötü. Bir kere başka bir kullanıcıyı baştan sona yanlış değişiklikler yapmakla suçluyor, ve son derece hatalı bir şekilde yanlış gerekçeler ileri sürüyorsunuz, bu da yetmiyor kişisel görüşlere yer vermekle suçluyorsunuz. Bakıyoruz, objektifleştirmeye çalışan Kibele, olmayanı olmuş gibi yazan ve kaynakla alakası olmayanı ekleyen siz. Üstelik ilk mesajınızda da "siyasi görüşlerle" ilgili ithamınız var. Buna rağmen gayet olması gerektiği gibi ikaz ediyoruz, yapmayın etmeyin diyoruz. Tüm bunlara rağmen neyin sevgisini sunuyorsunuz? Geçelim. Şimdi de bana asılsız ithamlarınız var. Gösterdiğimiz hoşgörü ve iyi niyetin, sabrın karşılığı bu değildi. Kime neyi şiddetle öneriyorsunuz da size çok anlamlı geliyor. Yazdıklarınız anlamsızdır, lüzumsuz anlamsız polemik amaçlı yazılar yazmak yerine, kaynağı değiştirerek yazmamayı öğrenmelisiniz. Bunu sürekli yaparsanız, vikipediye ısınacak alışacak diye hoşgörü gösteremeyiz. Ağır ithamlarda bulunuyorsunuz, ya ansiklopedik tartışmayı öğrenecek bir vikipedist olacaksınız, ya da olmayacaksınız, size kalmış. Tekrar bu tip yazılara devam ederseniz buna da izin verilemez. Vikiçizer (mesaj) 21:31, 10 Ekim 2016 (UTC)
Arkadaşlar bu kadar kavga etmenin alemi yok. Ben bir faaliyette bulununca bazı kullanıcılar otomatikman müdahil oluyor. Ben alışkınım. Şu an faal değilim. Ana söylemiş bulundum. Bazı düzeltmeler yaptım, önümüzdeki hafta iyi bir geliştirme yapabilirim. --Kafkasmurat- 07:10, 11 Ekim 2016 (UTC)
Bu tartışmayı başından beri takip ediyorum. Bu güncel haberin de bu kapsamda burada kalması gerektiğini düşünüyorum. Saygılarımla. chansey Mesaj 16:37, 11 Ekim 2016 (UTC)

Sayfa ismi Demokrasi ve Milli Birlik Günü şeklinde olmalı.1 --Kingbjelica (mesaj) 20:52, 26 Ekim 2016 (UTC)