Tartışma:Death metal

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Melodik ölüm metal sayfasına bakıla çeviri denemesi görüle. :)) ben yapmadım ama iyi olmuş bence. lütfen değiştirmeyin onu. bence bu başlıkta buna uygun olarak değiştirilmeli. death ne? ölüm ne? death in kulak tınımızda karşılığı yok. yazdınmı oraya "ölüm metal" haaa diyecek insan bu böyle bir müzik. ha bana sorarsanız koyun teybe zeki müren -... ohhh paşalar gibi :)))

  • eheh, o da güzel dinlenir ama bu metal müzikteki ingilizce kullanım olayına bir karar vermek lazım. şimdi dediğin doğru, death, doom, black, trash, speed, melodic, heavy... bunların hepsi yabancı ama bu gün bu müziği dinleyen türkler müziği böyle tanımışlar, artık terimler oturmuş. benzer bi muhabbet In Flames sayfasında da olmuştu doğru hatırlıyorsam. ben ilk defa ezgisel ölüm metal lafını vikipedide görünce 10 saniye ekrana baktım, sonra da 100 saniye kadar güldüm. :) muhabbet ettiğim pek çok arkadaş da olaya "o ne öyle" diyerek yaklaştılar. bence bir süreliğine, belki tanımlar oturana kadar hem türkçe hem ingilizce kullansak iyi olur. ama sonuçta ingilizce kullanım zorla yerleşir gibi geliyor bana, çünkü bütün dünya, (iddialı tabir oldu) fransızlar japonlar bile death metale death metal diyorlar. Tembelejderha 00:46, 26 Ocak 2006 (UTC)
  • "10 saniye ekrana baktım, sonra da 100 saniye kadar güldüm." ahh işte tam da beni anlatıyor.

birde şöyle bir güzellik farkettim. "melodik ölüm metal" linki "ezgisel ölüm metal" sayfasına gidiyor. yani yavaş yavaş linkler öğretiyor. böyle bir linkleme ile "melodik death metal" yazmış biri istenen yeni tercümeye gidebilir. herkes de aradığını şıp diye bulur. diğer yandan haklısın sen de tabi. ama baksana; uçak ne demek allaaşkına ? ayakkabı ne? düşününce gerçekten komik ama kelime, anlamını kendisini ilk kez duyana bile açıyor.

neyse. selamlar

"ben aktarma yapamıyorum bunuda aktarabilirmisiniz? son kısım."

  • tabii ki. arkadaşlar bu tartışma Metal müzik makalesinin tartışma sayfasında devam ediyor. bu konuyla ilgili oraya yazarsanız bütünlük olur. kolay gelsin. Tembelejderha 01:05, 26 Ocak 2006 (UTC)