Tartışma:Dağıstan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • dağıstan ın neden türk tarihi katagorisine dahil edildiğini anlamadım?

dağıstanın türk olduğu nereden çıktı? bu yüzden sınıflandırmayı kaldırıyorum. shoborz 09:23, 26 Mart 2007 (UTC)


dağistan halkı bizden daha müslümandır ve eski türklerdendir.gelenek ve göreneklerine çok bağlıdırlar.

Ruslar işgal ettikleri heryeri bitirdiler bunlardan ülke,müslüman,ırk diye bahs etmek çok zor.

  • dağıstan halkının müslüman olduğu doğrudur fakat türk kökenli halkların nüfusa oranıda grafikten açıkça görülmektedir. tarih boyuncada bu bölgede hakim olan asıl unsurlarda avar ve lezgiler olmuştur ve bu halklar türk kökenli değil kafkas kökenli halklardır. wikipediada ki avar maddesine bakarsanız dağıstanda ki avarların türk olmadıklarını göreceksiniz.

bu sebeple yönlendirmeyi tekrar kaldırıyorum. --shoborz 16:01, 22 Ekim 2007 (UTC)

dağıstan bayrağı tesadüf mü yoksa bir gerçek mi? - yeşil = islam - mavi = Türklük - kırmızı = şehit kanları

üçlüsü burada karşımıza çıkmış. ayrıca bu bölgede yaşayan Kumuklar Türktür ve Dağıstan onların başlıca yaşadığı bölgedir.

      • yukardaki arkadasıma cevap rusyanın da bayragında mavi var onlar türk mü ? türklükle ne alakası var ?Bu imzasız yazı Amirali (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Asılsız hipotezdir:)) Bu tartışma sayfası silinsin mi? Takabeg ileti 11:11, 22 Mayıs 2008 (UTC)

dağıstan bayrağında ki mavi türklüğü değil hazar denizini ve mavi gökyüzünü temsil eder. ayrıca çok yeni bir bayraktır tarihi herhangi bir geçmişi yoktur.--shoborz 19:21, 17 Nisan 2009 (UTC)

Dağıstanlılar Türk'dür.Ben bir Dağıstanlı ve Avar Türk'üyüm.Bu tartışma konusu bile olmayacak kadar kesindir.İtirazı olan arkadaşlar lütfen tarihteki 17 Türk devletine baksınlar.Avar İmparatorluğunu göreceklerdir.Bayrağı mavi zemin üzerinde Kara Kurt'tur.

kusura bakma ama sen avar değil asimile olmuş bir türksün. avarlar türk olsaydı dilleri de türk lehçelerinden birisi olurdu. avarcanın bırak türkçe ile benzerliğini aynı dil ailesinde bile değildir. sen sana ilkokulda okutulmuş bir takım propagandaları gerçekler ile karıştırıyorsun... tartışma konusu olmayacak kadar kesin olan avarların türk olmadığıdır...--shoborz 16:18, 5 Temmuz 2012 (UTC)