Tartışma:Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyalizm (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyalizm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyalizm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Festivalin adı[kaynağı değiştir]

Festivalin adı İngilizce World Festival of Youth and Students elbette Türkçeye farklı şekillerde çevrilebilir fakat yaygın kullanıma girmiş karşılık dahil olmak üzere genel çeviri kuralları gereği Dünya Gençlik ve Öğrenci Festivali olarak çevrilmesi daha doğrudur. Zaten bu festivali Türkiye'ye tanıtan Türkiye Komünist Partisi, onun 1970'lerdeki legal gençlik örgütü İGD ve yayın organı İYG tarafından da hep bu ad kullanılmıştır.

Bkz. http://www.tustav.org/genclik-hareketi-kutuphanesi/
Bkz. http://www.tustav.org/sureli-yayinlar-arsivi/ilerici-genclik/
Bkz. http://www.tustav.org/yayinlar/sureli_yayinlar/iyg/iyg_sayi_60.pdf
--Güvercin58 (mesaj) 08.52, 26 Kasım 2019 (UTC)[yanıtla]

Tabii buna bağlı olarak İngilizce başta olmak üzere dil bağlantılarını da ayarlamak gerekiyor. Galiba bu tarafını biz sıradan üyeler göremiyoruz - yoksa el verirdim @Kibele. --Güvercin58 (mesaj) 09.43, 26 Kasım 2019 (UTC)[yanıtla]

İstek yapıldı Yapıldı. --esc2003 (mesaj) 23.31, 26 Kasım 2019 (UTC)[yanıtla]

Türkiye'nin temsil edildiği festivaller[kaynağı değiştir]

Sanırım Türkiye bu festivallerde temsil edilmeye Berlin'de yapılan 3. Festival ile başladı. Onur konukları arasında Nazım Hikmet vardı. Onun festivalden resmini buraya koymak iyi olur. Gün Benderli'nin anı kitabında delegasyon hakkında bilgiler var. Sonra yine Berlin'de yapılan 10. Festival'e Avrupa'daki (TKP'lilerin yönetimde olduğu) Türkiyeli öğrenci derneklerinin temsilcilerinden oluşan bir delegasyon katıldı (Cavlı Çulfaz, Necmiye Alpay, Feridun Aksın, vb.).

Türkiye'den ilk yasal katılım 11. Festival (Havana) ve sonra yine yurtdışındaki mültecilerden oluşan delegasyonlarla katılım olan 12. Festival (Moskova), hatta belki 13. Festival (Pyongyang) için ayrı maddeler de açılabilir. Bende 11 ve özellikle çok sayıda 12. Festival fotoğrafları var. İngilizce 12. Festival maddesi: https://en.wikipedia.org/wiki/12th_World_Festival_of_Youth_and_Students Ya da önce alt başlıklar halinde. --Güvercin58 (mesaj) 09.55, 26 Kasım 2019 (UTC)[yanıtla]