Tartışma:C♯

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:C Sharp sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Bilişim (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilişim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilişim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

"Javayı örnek almış olmasına rağmen bazı özelliklerinden dolayı Javadan daha fazla kolaylık sağlamaktadır." hangi özelliklerde java'dan daha fazla kolaylık sağladığını biraz daha açabilir misin? Crims 10:17, 20 Nisan 2007 (UTC)

  class MerhabaDunya
  {
      static void Main(string[] args)
      {
          System.Console.WriteLine("Merhaba Dünya!");
          //System isim uzayındaki Console sınıfının WriteLine() yöntemini kullanarak
          //basit bir Konsol çıktısı ürettik.
      }
  }

okulda yeni öğrenmeye başladım ama kodun böyle olması gerekmez mi biz böyle yazıyoruz

Şart değil. Eğer programınız herhangi bir argüman almıyorsa tanımlamanıza gerek yoktur. Bu yüzden C#(ve C temelli çoğu programlama dili) buna izin verir. Ancak belirtme açısından orayı düzenleyip, açıklama ekleyeceğim.--Kodoman 18:44, 5 Ağustos 2007 (UTC)

Madem yorumladiniz hepsini yorum ekleyin bence--Gnctrk32 14:39, 27 Mayıs 2009 (UTC)

Yaptığım Değişikliklerin Nedeni[kaynağı değiştir]

"İsteyen herkes bildirimlere uymak koşuluyla kendi C# derleyicisini yazabilir." İsteyen herkes, istediği şekilde derleyiciyi hazırlayabilir, hiçbir şart yoktur. Ancak standarda uyması daha uygun olacaktır. "Birçok alanda Java'yı kendisine örnek alır. Bunlardan birisi de derlenen değil yorumlanan bir dil olmasıdır." Dil ister yorumlanır, ister derlenir, isterse -burada da olduğu gibi- hem derlenip yorumlanır. Bunu dilin tasarımı belirlemez. Diller bu seçeneklerden biri hedef alınarak tasarlanır(ki çoğunlukla durum budur). C derlenmek üzere tasarlanmış bir dil olmasına rağmen pek çok yorumlayıcısı da mevcuttur, keza java'yı native olarak derleyen derleyicilerde mevcuttur. ".NET kütüphanelerini kullanmak amacıyla yazılan programların çalıştığı bilgisayarlarda uyumlu bir kütüphanenin ve yorumlayıcının bulunması gereklidir" Yorumlayıcı olmadığı taktirde kütüphane hiçbir işe yaramayacaktır; Çoğunlukla bunlar tek paket halinde dağıtılıyor olsa da ikisi farklı şeylerdir. "Javayı örnek almış olmasına rağmen bazı özelliklerinden dolayı Javadan daha fazla kolaylık sağlamaktadır." Tamamen öznel bir yorumdur. Bir ansiklopedide olmaması gerekir.--Kodoman 19:31, 5 Ağustos 2007 (UTC)

Madde başlığı C Sharp (programlama dili) olmalı --60.240.112.112 07:30, 28 Temmuz 2008 (UTC)

C# programlama dilinin C programlama dili ile alakası yok.[kaynağı değiştir]

Kategoriyi kaldırdım, C programlama dili ile alakası bulunmamakta sadece syntax olarak biraz benzemektedir. İngilizce vikipedidede ayrıca C# makalesi C programlama dilleri kategorisinde değil. Qwea1 (mesaj) 02.18, 11 Kasım 2022 (UTC)[yanıtla]