Tartışma:BursaRay

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Trenler (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Trenler maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Trenler kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Bursa (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bursa maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bursa kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Hafif Raylı Sistem[kaynağı değiştir]

Hafif raylı sistem ifadesi,maddesinden de anlaşılacağı üzere muğlak bir ifadedir.Çünkü ifade başlıbaşına bir aracı değil,Şehiriçi ulaşımında kullanılan ve bir demiryolu (ray) üzerinde çalışan araçların tümünü kapsar.Zaten TDK'da da hafif raylı sistem diye bir taşıt yoktur. [[1]] Bu anlamda Bursaray bir metrodur (Resimdeki Bursa Tramvayı ifadesi tümüyle yanlıştır.Tramvaylar arabalarla aynı yolu kullanırlar.Daha da açık bir ifadeyle Tramvay yolları,bir karayolunun üzerine döşenmiş raylardır.) Bursaray'ın kendine ait bir yolu vardır ve hiç bir nokta da karayolu ile kesişmez.Ayrıca metrolar sanıldığı gibi sürekli olarak yeraltından gitmez.[[2]] Zaten Hafif raylı sistem maddesi yeterince açık.Ayrıca İngilizcesine bakabilirsiniz.[[3]] Başlığı Bursa metrosu olarak değiştiriyorum.--Yürekli 18:17, 22 Temmuz 2008 (UTC)

metro tramvay tren[kaynağı değiştir]

ray üzerinde giden araçların tümüne tren denir bu tren şehir içinde ilerliyor ise tramvay yer altından gidiyor ise metro denir metron coğrafi şartlar bağlı olarak yer üzerine çıkar tamamen yer üsten giden bir sistem ne kadar trafikten arınsada tramvaydır ray aralı,taşıma kapasitesi veya hız gibi kategoride ayrılmaz.

Bursa metrosu[kaynağı değiştir]

Metrolar, tamamen yer altından gidebileceği gibi coğrafi şartlara bağlı olarak yer üstüne de çıkabilir. Metro sanıldığı gibi sürekli yer altından gitmeyebilir. Tramvay ise metroya göre daha az hız yapan, istasyon sayısı, vagon sayısı ve taşıdığı yolcu kapasitesi çok daha az olan araçlardır. Yani bu nedenle Bursa metrosu metro kelimesini tam olarak haketmektedir. --Eray36 13:57, 6 Eylül 2010 (UTC)

Hafif Raylı Sistem[kaynağı değiştir]

Bursa'da kullanılan taşıma sistemi Hafif Raylı Sistemdir. Nedenine gelirsek, o toplu taşım araçlarını alırken hafif raylı sistem olarak almıştır ve Almanca hazırlanmış bir Wikipedia sayfasında da Hafif Raylı Sistem diye belirtilmiştir. Trenin yer bir kısım yerlerde yer altından gitmesinin nedeni şehir içi trafiği sıkıştırmamak. Trafiği etkilemediği kısımlarda ise tekrardan yer üstüne geçmektedir.

Bursa metrosu bu yüzden yanlış yazılmıştır ve Hafif Raylı Sistem tren sistemi olduğu için konulamaz ama BURULAŞ'ın inşaata başladığı zaman verdiği ad BursaRay adı uygun görmekteyim bu yüzden BursaRay olarak değiştiriyorum. EmreERMAĞ (mesaj) 21:15, 28 Ağustos 2012 (UTC)

Hafif Raylı Sistem[kaynağı değiştir]

http://www.rayhaber.com/bursa-hafif-rayli-sistem-3-asama-yapim-isi/ http://www.tekfenengineering.com.tr/tr/ulasim_yapi_altyapi_6.html http://www.tekfeninsaat.com/TR/insaat_proje_detay.asp?id=11 http://rayhaberleri.wordpress.com/2012/05/21/bursa-buyuksehir-belediyesi-hafif-rayli-sistem-3-asama-dogu-hatti-projesi-elektronik-islerinin-yaptirilmasi-ihalesi/ http://www.bursa.bel.tr/rayli-sistemler-dairesi-baskanligi/idari/21/

Bu sitelerde kanıtlanmıştır. EmreERMAĞ (mesaj) 23:04, 29 Ağustos 2012 (UTC)