Tartışma:Bursa

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Bursa hastaneler şehri midir?[kaynağı değiştir]

Bursa sayfasına bakıyorum da, 36 tane (yanlış saymadıysam) hastane var. Tarihine yalnızca 2 satır ayrılmış. Diğer bilgiler de öyle, kısa kısa. Ama nedense upuzun bir hastaneler listesi var. Böylesi doğru mu acaba? (Bucalı)

Evet yazan kişi herhalde hastaneleri seviyormuş ----Dbl2010 02:41, 10 Ekim 2005 (UTC)

Kısa kısa bilgileri ben ekledim. Daha önce Bursa makalesi sadece hastane listesinden oluşuyordu :) Hastaneleri taşıyacağımız bir başka uygun yer yaratabilir miyiz acaba? --Başak 09:22, 12 Ekim 2005 (UTC) belkide hastanın biridri..hastane hastane doalaşır..hastaneleden başka yelrelri çekmez ilgisini,şehirlerin...

Karabaş-i veli tekkesi değil. Resmi adı Karabaş-i veli Kültür Merkezidir.Bu imzasız yazı Karabasiveli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 10 Şubat 2012‎.

bursa hakkında bir sayfa hazırlayıp camilerin resmini koymamayı becermişssniz. bravo size. brrrravvoooo 78.189.52.207

Ansiklopedik bilgiler[kaynağı değiştir]

Bursa'da ne var ne yoksa listelenmiş ama yarısı hakkında tek satır bilgi yok. Bursa'nın tarihi, iklimi, kültürü hakkında bilgi Bursa sayfasında olmayacaksa camileri tekkeleri kiliseleri hatta alışveriş merkezlerini listelemenin ne anlamı var? İngilizce versiyonu bile çok daha fazla ve derinlemesine bilgi içeriyor. Daha iyi kalitede, Türkçe içeriği biz yazamıyorsak en azından İngilizce sayfadan çevrilmeliydi. Bu içerik bu halde ancak Bursa valiliğinin sitesi olur. Wiki olmaz. 131.175.57.12 12:35, 1 Nisan 2013 (UTC)

Bursa tarihi altbaşlığı yok. Birinin el atması lazım kaç sene geçti hala tatmin edici bir sayfa olmaktan uzak. Zulayhe (mesaj) 03:25, 15 Mayıs 2014 (UTC)

Birleştirme[kaynağı değiştir]

6360 sayılı kanun ile büyükşehir belediyesinin sınırları il sınırlarına genişletildiğinden ve köy çeşmesinde yapılan tartışmanın ardından il ve merkez maddeleri tek madde altında birleştirilmiştir.--B.S.R.F. 💬 08:06, 17 Ağustos 2014 (UTC)

Maddeye {{kaynaksız}} şablonu eklenmiş ama kaynak eksikliğini gidermek konusunda adete yaprak oynamıyor. Bazı ifadeler/bilgiler için " [kaynak belirtilmeli]" ibaresi ekledim..--Eğitmenmsj 20:51, 14 Ocak 2016 (UTC)

  • Sevgili Eğitmen. Kaynak istediğiniz bilgilerde bana göre sıkıntı var. Örneğin "MÖ 7. yy'da bu bölgeye göç eden Bityn'ler(Bitinler) buraya Bitinya adını verirler" ifadesi için İngilizce Vikipedi'ye bakınca herhangi bir kaynak sorgulanmadığını görüyorum. Muhtemelen Bitinya adının Bityn'lerden geldiğinin sorgulanası bir bilgi olmadığını onlar da farketmişler. Keza Bursa'nın kurtuluşunun 11 Eylül 1922 olduğu bilgisine de kaynak istemişsiniz. Muğlak bir mevzu mudur ki bu konuda kaynak istediniz? -Ostique- (mesaj) 10:07, 6 Şubat 2016 (UTC)
Merhaba Sn. @Ostique,

Maddeye {{olgu}} şablonu ekleyerek, ben de kaynak sorguladım evet doğrudur. Eklediğim bu şablonla sorguladığım; madde içinde yer alan ve şurayı incelediğinizde de göreceğiniz üzere bire bir aynı ifadelerin olduğu siteler. Bu telif hakkı da doğurabilir şayet biz oralardan aynen aldı isek. Ya da onların bizden aldıklarını düşündüğümüzde; peki biz nereden esinlenerek bu bilgiyi ansiklopediye ekledik. Şurayı da incelerseniz, bu konunun önemli bir vikipedi politikası olması nedeni ile titizlikle riayet edilmesi gerektiğine siz de kanaat getirirsiniz. Diğer bir husus, vikipediyi referans bir ansiklopedi haline getirme çabalarımız. Eklenen bilgiler, kime göre doğru neye göre doğru biz onları kaynakları ile değerlendirmek durumundayız. Dilerim size yardımcı olabildim.. İyi çalışmalar diliyorum..--Eğitmenmsj 18:58, 6 Şubat 2016 (UTC)

Şablonda bölgeye Avrupa ve Kuzey Amerika denmiş düzeltecektim ama şablonda ilgili bölümü bulamadım düzeltilmesi lazım Buremir (mesaj) 11.29, 17 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]

@𐰇𐱅𐰚𐰤 Şu değişikliğin doğru olup olmadığına göz atabilir misiniz? Köy çeşmesindeki tartışmaya istinaden bilgili olduğunuz bir konuya benziyor. ‒ToprakM  23.06, 4 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]

Bu ve benzerlerinin maddelerden kaldırılması lazım. Yalnızca kurumları temsil eden bu armaları sırf kutuda güzel görünüyor diye eklemek uygunsuz. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 06.11, 5 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]