Tartışma:Braille alfabesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Edebiyat (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Edebiyat maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Edebiyat kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

br />

vito'nun önerisi üzerine bu tartışmayı başlatmış bulunuyorum, bir arkadaş bu sayfayı sayı ibaresini kullanarak başlatımış ve bırakmış öylece, şimdi devam ettirdim, fakat görüldüğü üzere bu sayı değil, bir yazım sistemi, bilgisi olan varsa bu konuda, isim değişikliği konusunda ki önerilerinizi bekliyorum. Kullanıcı:Danbury 19:28, 29 Kasım 2006 (UTC)

  • Hatalı isimlendirme Braille alfabesi olarak düzeltilmiştir. --Karduelismsj 09:20, 30 Kasım 2006 (UTC)

Başlık yazısı[kaynağı değiştir]

Güzel bir alfabe ama çok karışık ve yorumu ağır bir alfabe.Kolay kolay kimse anlayamaz bualfabeyi.

Körler Alfabesinde türkçe karakterlerin farklı yazıldığına değiniliyor ancak karşılıkları görsel olarak verilmemiş. Bu konuda asagidaki makaleden yararlanılabilir(http://ab.org.tr/ab10/bildiri/15.doc)

Braille alfabesi ile yazılmış kabartma yazının bilgisayar ortamına aktarılarak okunabilir metin haline getirilmesi Ulya Bayram1, Utku Bayram2 1 Elektrik Elektronik Mühendisi 2 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Çanakkale ulyabayram@gmail.com, ubayram@comu.edu.tr 78.171.37.57 05:53, 7 Mart 2010 (UTC)Tuncer Yalçınyuva78.171.37.57 05:53, 7 Mart 2010 (UTC)