Tartışma:Bilgisayar mühendisliği

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Bilişim (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilişim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilişim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Elektrik Mühendisliği'nin kapsanması[kaynağı değiştir]

Bilgisayar mühendisliği, bilgisayar bilimini kapsar ama elektrik mühendisliğini kapsamaz. Yalnızca bazı ortaklıkları vardır. Hatta elektronik mühendisliğiyle daha fazla ortak alanı vardır. Ykargin 02:52, 5 Aralık 2009 (UTC)

Bunun yanısıra, ilk paragrafta "Sadece yazılım\programlama ile alakalı..." diye başlayan ve devam eden kısım, 3. paragrafta "Çoğu bilgisayar mühendisinin donanım bilgisi..." diye başlayan ve devam eden kısımdaki bilgiler doğru değildir. Ayrıca kaynak gösterilmeden birçok yargıda bulunulmuş. Ykargin 21:37, 9 Aralık 2009 (UTC)

YANLIŞ YORUMLAR![kaynağı değiştir]

Arkadaşıma kesinlikle katılıyorum.Yazar kendine göre yorumlarda bulunmuş.Bilgisayar mühendisliğinin hard ware ve soft ware diye 2 kısmı vardır.Sadece yazılımlarla ilgilenmez.Bilgisayar hakkındaki parçaları ve ayrıntıları hard ware inceler.Bu nedenle buna "yazılım mühendisliği" denmesi çok saçmadır.Yazılım kısmıyla soft ware ilgilenir.Bu imzasız yazı 85.105.91.203 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Evet yazar kafasına göre yazmış. 78.190.93.40 12:46, 5 Ocak 2010 (UTC)

Bilgisayar mühendisliği= Bilgisayar Bilimleri + Mühendisliktir.95.7.168.177 23:54, 16 Ağustos 2011 (UTC)

Blgisayar mühendisliği (yada bilimleri), sistem tasarımı ve yazılım mühendisliğinden oluşur. sistem tasarımı sizin "hardvare" diye lamer bir terimle bahsettiğiniz bölümü (mikroişlemciler, mikrodenetleyiciler, gömülü sistemler vb.) ele alır. Ancak elektronik gibi kaba bir alanda değildir, bilginin işlendiği yapıları inceler, bunların mantıksal tasarımını dizayn eder vb..

Yazılım mühendisliği ise veri yapıları ve algoritmalar (data structure and algorthm's), sistem programlama (system programming), veritabanı yönetim sistemleri (Dbase management system) gibi konuları inceler. Bu bahsettiğim en bilinenleri, daha onlarcası sözkonusu.

Ama bilgisayar için her zaman için yazılım önemlidir. Donanım dediğiniz zımbırtı ancak bu yazılımı derlemek, çalıştırmak ve somut/pratik uygulamaya sokmak için üretilmiş elektronik tertibattan ibarettir. Bilgisayar mühendisleri donanımın kendisi yerine dizaynı ve düşük seviyeli yazılımlarla olan ilişkilerini inceler. Yani oturup Ramle Biosla Yongalar ve Buslar ile uğraşmazlar. Bilginin işlem gördüğü Mikroişlemci, Denetleyici vb. elemanların mantıksal dizaynını inceler.78.162.70.37 10:20, 14 Temmuz 2012 (UTC)

Gerçekten yoktur[kaynağı değiştir]

"Elektrik mühendisliği" farklı, bilgisayar mühendisliği farklıdır. Diğer kişilere katılıyorum. Sağol Ykargin ElleLoverIt

Cliquegirlzmedia 18:08, 31 Mart 2010 (UTC)

Ünlü mühendisler[kaynağı değiştir]

Maddede ünlü bilgisayar mühendisleri diye bir başlık bulunuyor. Yalnız kanaatimce bu başlığın iki sakıncası var. Birincisi; ünlü kime göre, neye göre? İkincisi ise burada yazılan isimlerin bir kısmının bildiğim kadarıyla Bilgisayar Mühendisi unvanı yok. Daha doğrusu bu bölüm üzerine bir lisans eğitimi bitirmiş değiller. En bilinenini Bill Gates mesela, Steve Jobs da bitirmemiş diye hatırlıyorum ama emin değilim. Veyahut, lambda calculus'ün mücidi Alonzo Church'ü bilgisayar mühendisi kabul edecek miyiz? Uzmanlığı matematik ve mantık üzerine ama bilgisayar bilimine de büyük katkıları var. Dolayısıyla bu bölüm çıkarılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. –hcagri mesaj 08:30, 24 Ekim 2011 (UTC)