Tartışma:Beyaz halkalı çaylak

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Kuşlar (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kuşlar maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kuşlar kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yaşam Ağacı (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yaşam Ağacı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yaşam Ağacı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Beyaz renki çaylak adlandırması bariz hatalı. Burada renki ne anlama geliyor. Renkli mi denilmek istenmiş acaba... --Fagusmsj 04:09, 3 Eylül 2010 (UTC)

Karışıklık olmuş İngilizce "white-collared" sıfatı "beyaz halkalı" olması gerekirken "beyaz renkli" yapılmış. Resminden ([1]) de açıkça görüldüğü üzere kuyruğu beyaz bantlıdır (halkalıdır : grey tail with a very broad, black subterminal band and whitish tip) ve adı da buradan gelir. Halkalı çaylak ya da Halka kuyruklu çaylak ya da Kuyruğu halkalı çaylak ya da Beyaz halkalı çaylak adlarından biri seçilebilir --Kmoksy 09:57, 3 Eylül 2010 (UTC)