Tartışma:Bengalce

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selamlar. Daha önce Bengalce ile Bengali maddelerinin çift madde olduğu tespit edilmişti. Dün AcunCihanEvren arkadaşımızdan şu yanıt aldık:

Bengalce mi Bengali mi ?[kaynağı değiştir]

İkisi aynı şey aslında meselenin özü şu ki; anladığım kadarıyla nisbet î'si sadece Arapça'da yok. Diğer bazı doğu dillerinde de var. Mesela Bravi yerine "Braca" mı "Bravice" mi demek lazım tam olarak emin değilim ama Bengalce konusunda eminim. Bu şekilde olmalı: BENGALCE.

Şimdi Bengalce olarak birleştirmesi uygun görülmüştü. Doğal olarak başlık konusu dahi her konuda tartışmaya açıktır. Teşekkür ederiz. Takabeg 06:52, 5 Ocak 2008 (UTC)

Kesinlikle BENGALCE Olmalı[kaynağı değiştir]

Bengali zaten dilin orijinal adı değil, İngilizce'sidir. Orijinal dilde "Bangla" denmektedir. Bengalce konuşan tüm bölgenin adı "Bengal" olduğundan, dilin adının da "Bengalce" olması en uygunudur. Zaten Türkçe'de de bu şekilde kullanılmaktadır.

Bu arada dili düzenleyen kurumun adı da Paşimbanga değil Paşçimbanga'dır. Bu şekilde düzeltmiş, bulunuyorum.

Saygıyla, --Universal Life 17:39, 6 Ağustos 2008 (UTC)

Arkadaşlar, uzun zamandır Vikipedi'de küçük değişiklikler dışında çalışma yapamadım. Bengalce maddesini elden geçirmeye çalışıyorum. Gözden geçirip yardım edebilecek kimse olursa çok sevinirim. Teşekkür ederim. --Can Evrensel (Universal Life) 15:31, 15 Ocak 2011 (UTC)