Tartışma:Belarusça

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Rusya (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Rusya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Rusya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Belarus (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Belarus maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Belarus kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Arapça da var ona bakilirsa[kaynağı değiştir]

Her lisan devrin ihtiyaclarina göre belli kesimlerce alternatif sekilde kullanilmis olabilmektedir. 600 sene kadar önce bir kisim müslim arap harfleri ile bir slav lisanini yazabilmis olabilir. Beyaz Rusca latin alfabesi ile kiyaslanmasi dâhi kabul edilemez. Biri âtil biri ise güncel olandir. Diger lisanlarin wikipediasinda bu konuya dair malumat doludur. Sokak isimleri bu metodla yazilmistir da, arastirin sihirli kelime Lacinka akliniz size dogru yolu göstericektir. a.nailov 01:11, 6 Kasım 2014 (UTC)

Ayriyetten, "Latin alfabesi "Beyaz Rusçanın romanizasyonu" gibi bir maddede verilebilir. Almanca Vikipedi'de grafikte transliterasyon başlığı altında verilmiş. Zahmet olmazsa bu şekilde yapın" ifadesi 6 gün sonra gecikmeli gelmesi de tuhaf. Halbuki wikicilerin birbirlerine destek olmasi beklenirdi. a.nailov 00:56, 16 Kasım 2014 (UTC)