Tartışma:Bakara Suresi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Ayet ve surelerden bahsederken bunların nazil olduğu veya nüzul (inme, inme sırası)gibi ifadeler tarafsız değildir. doğru ifade yazılma, ya da yazılma sırasıdır. Bu imzasız yazı zohak (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


İslam inancına göre nüzul'dur. Bu nedenle bu şekilde kalması taraflı değildir. --Boyalikus (mesaj) 13:51, 3 Ağustos 2012 (UTC)

kuran tefsiri[kaynağı değiştir]

kuran literatür ozelligi tasiyan bir tefsir kaynagina ve ya ceviriye sahip degildir.ozu itibariyle bu mumkun de degilir. maddede ayetlerin icerigi konusunda yapilan yorum ve ceviriler kuranı ve icerigini yansitmiyor.ayrica kaynak olarak gosterilen sitedeki ornegin 65 ve 66 ayetlerin icerigi hakkindaki yazim da tamamen yorumsal ve hatalidir.sayet internet siteleri kaynak gosterilebilecekse pek cok farkli sitede yorumlarin degistigi gozlenebilir.sozgelimi genel olcekte bakilabilirse ayette tanrinin maymun sifatini bu kelimeye seslenis ve hitap olarak kullandigi (fiilen maymuna cevirmedigi) sonucunun cok daha fazla etiketledigi fark edilecektir. buradan hareketle kurani ifadeler yazilip kaleme alinirken (Sure'nin 65-66. ayetlerine göre Cumartesi çalışmama yasağını çiğneyen bir Yahudi topluluğu Tanrı tarafından diğer insanlara ibret olması için maymuna döndürülerek cezalandırılmışlardır)gibi tamamen kisisel yorumlar yerine sozgelimi surenin 65 ve 66 ayetleri cumartesi yasagina uymayan yahudi topluluguna tanrinin verdigi cezayi isler gibi genel olarak butun tefsir ve cevirilerde ortak ana fikir esas alinip daha sonra okuyucunun yorumlamasi ve uzerinde kendi fikrini gelistirmesi gereken konulari acik birakici ifadeleri barindirmalidir. bu tarz yazimin teknik olarak da incelenebilmesini ve gelistirilebilmesini saglayacaktir. @x@ 11:27, 16 Kasım 2015 (UTC)