Tartışma:Büyük Üsküp

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Kuzey Makedonya (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kuzey Makedonya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kuzey Makedonya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Madde basligi ve üsküp semt isimleri[kaynağı değiştir]

Holger1959 zamaninda maddeyi acmis, kendisine irtibat kurmam lazim cunku iki sorum olacak kendisine: Büyük Usküp ve Eksi Su tercüme midir yoksa yeni kullanima girmis semt isimleri midir? Kendim cesitli kez orada bulundum ve yerlilerden Kisela Voda diye bahsederken duydum daima, dogru mudur? Ayrica 1990-2005 arasina baktigim google taramamda bu kelime cikmiyor fakat Kisela Voda daima kullanimda görünüyor, dogru mudur? a.nailov 11:23, 5 Ekim 2014 (UTC)

Aynı yerleşim diğer Vikipedilerde: İtalyancada Grande Skopje, Hollandacada Groot Skopje, Lehçede Wielkie Skopje olarak geçiyor. --esc2003 (mesaj) 18:18, 5 Ekim 2014 (UTC)
Türkceye tercüme yoluyla Hollandalilarda var bizde neden olmasin diye sokulmus olabilir mi? Temin ederim simdiye kadar ne turkcede ne makedonya slavcasinda bu kullanima rast gelmedim, belki de lokal kalmis bir nitelemedir. 1990-2000 arasi yaptigim taramada Baskent üsküp, Büyük Iskender var ama Büyük Uskup yok, ayni Eksi Su (Kisela Voda) semtinin durumu gibi (detayli bilgi Bödöntil isimli kullanicida olacagina inaniyorum) a.nailov 21:41, 7 Ekim 2014 (UTC)
Yanlışım varsa düzeltin, "Grad" şehir demek değil mi? İngilizce Vikipedi'de "City of Skopje" demişler ve Üsküp maddesine yönlendirmişler.--RapsarEfendim? 07:25, 8 Ekim 2014 (UTC)