Tartışma:Bâb-ı Âli

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Bâb-ı Âlî sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 


  • Türk Basınını tanzimat ile gelişim gösterdiği Sirkeci'deki bölge... 17:24, 11 Ekim 2006 —Bu imzasız yorum Ahapahmet (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

İsim tartışması[kaynağı değiştir]

  • Bence maddenin adının Babıali'ye geri döndürülmelidir. Çünkü hem Google testine göre hem de TDK testine göre en uygun isim. Babıali Osmanlıcanın Türk alfabesine aktarılma kurallarına uymasa bile geçerlilik kazanmış bir sözcük. Türkçede böyle çok sözcük var. Ancak maddeyi başka bir ad altında kopya ederek geçmişte yapılan katkıların kayıtlarının kaybolması doğru değil. Bu maddeyi ben 7 ay önce Babıali adı altında yazdım. Bugünkü haliyle hala maddenin % 99'u benim yazdığım halinde. İsim değişikliği yapılırken katkıların geçmişi saklı kalmalıdır. ---Vikiyazar 13:10, 12 Ekim 2006 (UTC)
  • Merhabalar. Bence de maddenin ismi Babıali olmalı. Günümüz Türkçe yazım kurallarına göre doğrusu böyle olmalıdır. Birçok basılı kaynakta da Babıali olarak geçiyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 23:54, 31 Ekim 2008 (UTC)

"Merhabalar.3.Osman tarafından Cağaloğlu'da 1756'da yaptırılan ilk sadrazam binası nasıl oluyor da 1755'te yanıyor. Bu imzasız yazı 88.250.221.55 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba. 88.250.221.55 Kullanıcısı zaten orada tekrardan inşa edilmiştir yazıyor.Yazının tamamını okursan...Kullanıcı:Aklenhayal