Tartışma:Atabasklar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İngilizce interviki yok[kaynağı değiştir]

İngilizce intervikisi yok, çünkü sayfası açılmamış. Niye açılmadığını öğrenmek için Alaska Atabaskları maddesinin tartışma sayfasına bakılabilir. ATABASK DİLLERİ (en:Athabaskan languages) maddesi açılan İngilizce vikide o dilleri konuşan ATABASKLAR (en:Athabaskans ~ en:Athabascans) dil maddesine gönderilmiş, ATABASK HALKLARI (en:Athabaskan peoples ~ en:Athabascan peoples) maddesi ise bulunmuyor. Onlara göre sanırım "bahsi geçen dilleri" Marslılar konuşuyor --Kmoksy (mesaj) 12:14, 29 Ekim 2012 (UTC)

AnaBritannica ile Büyük Larousse[kaynağı değiştir]

  • Büyük Larousse ATHABASKA ya da ATHABASCA: "Kanada'da ırmak", ATHABASKA DİLLERİ "Na dene grubundan Kuzey-Amerika yerli dilleri ailesi" ve ATHABASKALAR "aynı dili konuşan kuzey amerikalı kabileler" maddelerini almış, ne gariptir "Athabaska gölü" yer almıyor.
  • AnaBritannica'da ise "ATHABASCA GÖLÜ" ile "ATHABASCA IRMAĞI" maddeleri var, "Atabask" ( ya da olası varyasyonlarıyla) dilleri ya da halkları bulunmuyor, ilginç! Anabritannica'da Apaçilerin tanımlandığı APAŞLAR maddesinde "çünkü Apaş dilleri, Kanada'da konuşulan öbür Atabask dilleriyle uzaktan ilişkilidir" deniyor, fakat "Atabask" maddeleri bulunmuyor.

--Kmoksy (mesaj) 13:00, 30 Ekim 2012 (UTC)