Tartışma:Aparthayd

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje GM (Başlangıç-sınıf, NA-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki GM maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje GM kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Türkçe Aparthayd olarak mı kullanılıyor? Kaynak? Zira gerçekten bihaberim. - Noumenon 19:21, 7 Mart 2006 (UTC)
Irk ayrımı? Kaynak? Apartheid çok özel bir tanım... biraz spesifik. Irk ayrımı çok genel, her ülke için her yer için kullanılabilir. Oysa apartheid bir politikanın resmi adı... bilmiyorum. Kaynak ve fikir? - Noumenon 19:28, 7 Mart 2006 (UTC)

bakınız → Türkçe makalenin 18. satırı [1]

bakınız → İngilizce makalenin başlığı [2]

  • Türkçe sayfa açılmıyor. Ayrıca, apartheid Güney Afrika'da resmi yönetimin uyguladığı ırk ayrımcılığıdır. Yani orada uygulanan bu resmi ırk ayrımının özel ismidir. Başka yerlerde atıf olarak kullanılabilir veya kelime cins isim olarak da kullanılabilir ama bu onun Güney Afrika için temsil ettiği özel yeri değiştirmez. Yoksa daha farklı bir kullanım mı var? - Noumenon 19:40, 7 Mart 2006 (UTC)


Elimi nereye atsam bu ırkçılığın arkasında hep Vatikan çıkıyor bu kadar tesadüf mü olur?--LandSCape 21:49, 27 Mayıs 2006 (UTC)