Tartışma:Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Yükseköğretim (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yükseköğretim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yükseköğretim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Aslında bu madde ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi maddesi farklı şeyler anlatmıyor. İkisini birleştirsek nasıl olur?–h.çağrımsj 05:57, 8 Mayıs 2012 (UTC)

Eski adıysa kesinlikle birleştirilmeli.--RapsarEfendim? 06:56, 8 Mayıs 2012 (UTC)
Aslında aynı okul ama önce Ankara'ya taşınıp sonra Ankara Üniversitesi altında bir fakülte haline getirilmesi farklı bir statüye (birisi okul birisi fakülte gibi) sokar mı emin değilim. Yine de bu madde içeriğinin diğer maddedeki tarihçe bölümüne taşınması daha uygun olur diye düşünüyorum.–h.çağrımsj 07:08, 8 Mayıs 2012 (UTC)
Tamamdır, halen birleşmesinde bir engel göremiyorum :)--RapsarEfendim? 08:04, 8 Mayıs 2012 (UTC)
Bence maddeye "Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin eski adıdır" şeklinde bir tanımla başlanması kafa karıştıcı olmuş. Mülkiye Mektebi, ikinci cümlede yazdığı gibi "Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde asker olmayan memur sınıfını yetiştirme amacıyla açılmış okullara verilen isimdir." Yani sadece sonradan Ankara Üniversitesi'ne bağlanan bir okulun ismi değildir. Ayrı bir madde olarak kalması gerektiğini düşünüyorum. İstanbul'daki ilk Mülkiye Mektebi'nin Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin atası olduğu ve halen kimi zaman AÜ Siyasal Bilimler'den "Mülkiye Mektebi" diye bahsedildiği de doğrudur. Mülkiye Mektebi (Anlam ayrımı) sayfası oluşturarak karışıklığı önlemeyi öneriyorum. Aksi takdirde özellikle Osmanlı devrindeki kişilerin hayatlarını yazarken İstanbul'da Mülkiye Mektebi'nden mezun olduğunu belirtip, linkini Ankara'daki bir okula vermek çok kafa karıştırıcı oluyor.--Başak (mesaj) 12:09, 8 Mayıs 2012 (UTC)
Okullar taşınabilir. Madde girişinde bu durum belirtildiği sürece kafa karışıklığı neden olsun ki? Madde girişinde genel bir isim olduğu yazılmış ama bu türde ya da isimde başka bir okul örneği var mıdır? Benim bildiğim kadarıyla özel olarak o okul için bu isim kullanılıyor.–h.çağrımsj 12:20, 8 Mayıs 2012 (UTC)