Tartışma:Almanyalı Türk yazarlar listesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Almanya (Liste-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Almanya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Almanya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Liste  Bu madde Liste-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Listeler (Liste-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Listeler maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Listeler kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Liste  Bu madde Liste-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

başlıksız[kaynağı değiştir]

  • Almanya Türk yazarlar ifadesi düşük, tam olarak kastedilen ne? Türk asıllı Alman ve/veya çifte vatandaş yazarlar mı? Her şekilde bu ismin değişmesi gerek. Ayrıca bir tanım girilmesi de fena olmaz - listelere tanım eklemek çok önemli, zira böylece bu listeye ekleme yapacak diğer arkadaşlar tam olarak neleri/kimleri ekleyebileceklerini daha rahat anlarlar. Herkese iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 08:00, 13 Temmuz 2006 (UTC)
Maddeyi tekrar bastan ceviriyorum. Ama biraz türkce eksikliginden ufak sorunlarim var; Lyrik - türkcesini bilmiyorum, sirf "sarki sözü yazari" tam dogru degil galiba. Lirikci olarak cevirdim. Eger daha iyi bilen birisi varsa lütfen degistirsin. --Erdall 06:20, 28 Kasım 2006 (UTC)
Almanyalı Türk yazar diye bir yazar grubu yok. Alman vatandaşı Türk yazar yada Türk asıllı Alman gibi bişey olabilir.Bu kategorinin silinmesi gerekir. Yazarın Alman vatandaşı olduğu zaten biyografisinde yazar yoksa belirtilir. Gereksiz bir kategori. Ayrıca Fakir Baykurt Almanyalı değildir. Siyasi meselelerden sonra yerleşmiştir. Hayatının belli bir dönemini geçirmiştir.--Boyalikus 03:01, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Kesinlikle Boyalıkuş'a katılıyorum. Madde silinmeli. Kirliliğe yol açıyor. O zaman "Fransa'da yaşayan Türk film yönetmenleri" ya da "İsviçre'deki Türk müzisyenler" gibi maddeler de açılır? Hatta "Şarkışla'da doğan saz üstadları" gibi maddelerin de önünü açmış oluruz. --Levent Abi ileti 04:30, 23 Mayıs 2007 (UTC)

Sanmiyorum, Türkiye kökenli sanatcilar herhangi bir kisitlamalar maaruz kalmadan hür calisip daha verimli olabiliyorlar. Gercek suki 2 milyonluktan cikan bu insanlarimizin verimlilikleri Anavatdakilerden cok daha fazladir. Bunun yaninda her iki kültür icinde sanatsal calismalari Türkiye imaji icinde cok önemlidir. Bu konu basli basina deginilmesi gerekir. Bence burasi biraz daha toparlanip, daha önemli isimlerle yetinilenibilir. --Orlener 19:34, 24 Mayıs 2007 (UTC)

    • Silinmesinin doğru olmadığını düşünüyorum.--Martianmister 15:58, 25 Mayıs 2007 (UTC)