Tartışma:Alaska Kızılderilileri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kim bu kızlar[kaynağı değiştir]

Tlingit, Eyak ve Ahtna coğrafyası. Ahtna ile Eyak topraklarındaki mavi nehir "Copper River" dedikleridir.
Burun küpeli 14 ve 15 yaşlarında iki Tlingit kızı (Tsacotna ile Natsanitna), Valdez'den 100 mil ötede Copper Nehri, Alaska 1903

Yandaki kızların resminde madde için öyle yazdım; fakat, bulanık noktaları var

Bulanık noktalar:

1. Kızlardan Natsanitna adı mı yoksa Natsinila adı mı doğru ???
2. Copper Nehri'nin üst tarafındaki çoğu Ahtnalar'ın, denize dökülen alt taraftaki azı ise Eyakların toprağıdır ve Eyakların "Coastal Eyak" ile "Tlingitized Eyak" diye iki "formu" bulunuyor. Şimdi bu görüntü dosyasının adındaki "Tlingit" Tlingitçe konuşan gerçek Tlingitler mi yoksa bu Tlingitleşmiş Eyaklar ("Tlingitized Eyak") mı ??? Kızların adının Tsacotna, Natsanitna olması ile Ahtnaların kabile ve yer adlarında geçen Chitina, Gulkana, Gakona, Tazlina, Chistochina, Slana, Mendeltna, Tonsina gibi adlar yanında Tlingitlerde ve Tlingitçede sonu -na bitimli isimlerin olmaması da ayrı bir soru işaretidir.
Two Tlingit girls, Tsacotna and Natsanitna, wearing noserings, near Cooper River, Alaska {Commons'ta "Cooper" olarak yazılan nehrin adı yanlıştır, zira bu adda nehir Alaska'da yok, ABD'nın Atlantik tarafında 2 nehir var. Nitekim yanlışlığı düzelttim, fakat adında hâlâ geçiyor}
Doğru (Copper River) yazımlısı: GOOGLE Books: Tlingit Encounter With Photography by Sharon Bohn Gmelch
Tsacotna, and Natsinila. Stick Indian girls, 100 miles from Valdez, on the Copper River, Alaska. Age 14 and 15 yrs. c. 1903 [P. 66 (verso); wearing nose rings]. Miles Bros. (no. 873) (neg. 336697)

Sahi, kim bu kızlar ve de gerçekten Tlingit mi??? Burun halkaları tipik "Tlingit" göstergesi olsa da yukarıdaki bulanık noktalardan dolayı kuşku duyuyorum --Kmoksy (mesaj) 21:20, 22 Kasım 2012 (UTC)