Tartışma:Afrikaans

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Afrika (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Afrika maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Afrika kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

The turkish wiktionary says that the name of the language is Afrikanca but the turkish wikipedia says Afrikaans. Which one is right? Kinamand 05:52, 14 Haziran 2008 (UTC)

meta'da çeviri yaparken buradaki sorun çıktı karşıma. Mevcut madde adı "Afrikaanca", madde girişi "Afrikans", kategorisi "Afrikaans", vikisi "Afrikaans Vikipedi", Dil Derneği sözlüğünde "Afrikaans (Afrikaner dili)", TDK bts'de yok, kitap aramalarında rastladığım bir kullanım "Afrikanca". Nedir bunun oluru? --Sayginerv-posta 16:00, 6 Şubat 2015 (UTC)

Yok mu bir oluru yahu? :) --Sayginerv-posta 11:29, 8 Şubat 2015 (UTC)
Afrikaner, 17. ve 18. yüzyıllarda Güney Afrika'ya yerleşen Hollandalılar için kullanılan bir terimmiş. Hollandacada "Afrikalı" anlamına geliyormuş, Türkçe veya İngilizce bir kelime değil yani. Bunların konuştuğu Hollandacanın lehçesi ise "Afrikaans" olarak adlandırılıyormuş kendilerince. Bu kelime de İngilizce veya Türkçe değil. İlla zorlama bir Türkçe karşılık olacaksa "Afrikalılar (Hollandalı)" gibi zorlama bir karşılık ve "Afrikaca" gibi daha zorlama bir karşılık bulunabilir. Yok eğer özgün adlarında bırakacaksak -ki öyle olmalı kaynaklara göre- bu madde adını da "Afrikaans" olarak değiştirmek lazım. Mevcut ad olan "Afrikaanca" ise, "Englishce" gibi bir kullanıma denk geliyor :)--RapsarEfendim? 11:37, 8 Şubat 2015 (UTC)