Tartışma:Advance Australia Fair

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tam olarak ihlal eden kısmı neresi, anlamadım gerçekten silinmesini. @Vito Genovese. --Maurice Flesier message 23.42, 3 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

Şuradaki rapor doğrultusunda işlem yaptım, Maurice. Katalin Karikó'da kendim düzeltme yaptım ama bunu sana havale edeyim diyerek etiketledim. Bu tür durumlarda kaynağın telif hakkı sahibinin herhangi bir hukuksal dayanağının kalmamasını garanti altına almamız gerekiyor; kaldırdığım kısımlar ise intihalin ileri sürülmesini mümkün kılıyor. Yapıyı biraz değiştirebilirsen sorun çözülecektir.
Vito Genovese 00.07, 4 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]
Her gün enwiki den çevrilen düzinelerce madde ne olacak? Onların hepsi gerçekten özgünleştirilmiş maddeler mi. Katalin Karikó'da düzelttiğin ifadeleri de birebir enwiki sürümünden aldım. Orada telif ihlali olmayan burada nasıl oluyor. Bu madde için gösterilen haber sitesini ilk kez görüyorum. Belki de o site kolaya kaçıp buradan copy-paste yapmıştır. Bu ihtimali de göz ardı etmemek lazım çünkü bizzat kendi yazdığım cümleleri haber sitelerinde görmüşlüğüm var. Neyse, herhangibir özgünleştirmede veya yorumlamada bulunmayacağım. İster bu şekilde yarım kalsın ister tamamı silinsin fark etmez benim için. İlgi alanıma giren bir konu değil. Bunun için kendimi yoramam. İyi geceler. --Maurice Flesier message 00.17, 4 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]
Sinirlenme lütfen, hata varsa elbette incelenir, çözülür. Bir bakayım söylediklerine hemen.
Vito Genovese 00.20, 4 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]
Maurice Flesier: Raporda belirtilen site haberi NTV'den aldığını belirtmiş. NTV'deki saat (10.43 TSİ) de bize yapılan eklemenin saatini (12.33 UTC, 15.33 TSİ) önceler görünüyor. Bu durumda hukuken haksız konumdayız. Kariko maddesinde ise ilginç bir durum olmuş. Enwiki'ye telif hakkı ihlali ekleme yapmışlar, sonra bu ekleme yılbaşında temizlenmiş ve hatta ihlali barındıran sürümler de gizlenmiş. Bir adres vermişler ama o adresteki İngilizce metinle şu rapordaki ibareler pek eşlenmiyor. Orada zaten çok ciddi bir durum yoktu rapor itibarıyla, o yüzden şu düzeltme yeterli oldu.
Bizden çalınan metinlerin sonra bizim telif hakkı incelemelerimizde karşımıza çıktığı elbette oluyor, bu durumda tarih (ve gerekiyorsa saat) açısından karşılaştırıyoruz. Amaç ansiklopediyi özgür tutabilmek, sana da bir uyarı filan göndermişliğim yok zaten, canını sıkacağın bir durum yok. Haberin olsun, ilgilenmek istersin diye etiketledim yalnızca temizlik sırasında.
Vito Genovese 00.40, 4 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]