Tartışma:Abdülmecid Efendi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Abdülmecit hiçbir zaman 2. Abdülmecit lakabını almamıştır. Çünkü kendisi saltanatın kaldırılışından sonra halife olmuş ve siyasi güç elde etmemiştir.--Martianmister 21:17, 29 Nisan 2007 (UTC)

II.Abdülmecit[kaynağı değiştir]

II. Abdülmecit denmiş fakat II. A bdülmecit padişah değil halifedir bu nedenle II.Abdülmecit yerine Halife Abdülmecit yazılması doğru olur yetkililere duyurulur.

Ressam Abdülmecid Efendi[kaynağı değiştir]

Hakkındaki maddede Halife Abdülmecid Efendi'nin sadece siyasi kimliği anlatılmış ve resimle alakası basit bir hobi gibi tek bir satırla geçiştirilmiş. Lakin Abdülmecid Efendi 19.yüzyıl sonu 20.yy başı Türk Sanat Tarihinde Osman Hamdi Bey, İbrahim Çallı, Şeker Ahmet Paşa yahut Hoca Ali Rıza kadar yeri olan mühim bir ressam olduğu biz sanat tarihçilerce malumdur. Ressam kimliği 15 aylık halifelik görevi yahut Osmanlı ailesinden olması kadar hatta daha önemlidir. Son dönem Osmalı resminin belli başlı usta Türk ressamları arasında olan Abdülmecid efendinin bu yanının eksik kalması wikipedia açısından büyük bir eksik olarak görüyorum. --85.97.70.143 04:45, 5 Kasım 2007 (UTC)

Son halife büyük bir ressamdır[kaynağı değiştir]

Evet resim sanatındaki büyüklüğü bu sanatın uzmanlarınca tasdik edilmiştir Bu sayfada konuya bir iki kelime ile değinilmesi hoş olmamış.Ayrıntılı bilgi verilebilirdi.

II. Abdülmecit padişah değildir. Yalnızca halifedir. Osmanlı Padişahları Kategorisinden çıkarıyorum.--Oğuz256 22:14, 23 Ağustos 2008 (UTC)

son halifenin ölümü[kaynağı değiştir]

halife abdülmecid efendi 2. dünya savaşının son zamanlarında fransada yaşarken evine isabet eden bir kurşun sebebiyle hayatını kaybetmiştir.merak edenler murat bardakçının son osmanlılar adlı kitabının 186. sayfasına bakabilirler...

Yaygın ve akademik kullanımdan ötürü madde adı Abdülmecid Efendi olmalıdır. Vikipedide bütün şehzade isimlerinde soyadları olmadığı için "efendi" unvanı kullanılır. Yani bu maddede de yaygın ve akademik kullanım söz konusu olduğu için "efendi" unvanı kullanılabilir. Bkz:

Karşı oy yoksa değişim için talepte bulunacağım.--Nushirevan11 19:25, 19 Haziran 2017 (UTC)