Tartışma:Abazalar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Rusya (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Rusya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Rusya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

onlar abaza değil ki aphazyalılar dır onlar.Sevmisenizde küfretmeyin bari--Ar-Ge 09:14, 18 Haziran 2008 (UTC)

Türkçede böyle bir küfür yok. Abaza ve Abhaz aynı milleti temsil eden sözcüklerdir. --Wiseia 03:05, 11 Şubat 2009 (UTC)

Küfür falan değil dalga geçme olarak ortaya çıkmış bir söz. Köylerinde Erkelerin Kızlarla beraber dans etmesi, muhabbet etmesi Türklerde olmayacak birşeydir, Abhaz-Abaza erkekleri pek de evlenme meraklısı olmadığından da kaynaklanmış olabilir. Hala daha bu tip sorulara maruz kalıyoruz.

Ancak Bu iki isim, dönüşümlü kullanılsa da iki ayrı kardeş halkı temsil eder, Biri kendine Apsuva(çoğunluk olan abhazlar) der Abazalar(Abazin) ise Aşuva ve Aşkaruva ismini kullanır. Bu tamamen dil bilimsel bir ayrımdır, genetik veya sosyolojik olarak çok bir sorun teşkil etmez, İki ayrı dil karşılıklı anlaşılabilirliğini (yazında olmasada) korumaktadır.

ABAZA ile ABAZAN kelimelerini karıştırmayalım. İlki (ABAZA), Abhazların yakın akrabası olan Kafkas halkı, diğeri (ABAZAN ya da HABAZAN) argodur. İki kelime arasında kökteşlik yoktur. Karıştırmayalım. --Kmoksy 18:13, 26 Ağustos 2010 (UTC)