Tartışma:Aşkale Çalışma Kampı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Çalışma Kampı[kaynağı değiştir]

"Toplama Kampı" bu madde için yanlış bir isim, madde içeriği de bunu gösteriyor. Toplama Kampı, Nazilerin yaptığı gibi sistematik işkence ve soykırımın yapıldığı yerlerdir. Bu madde için bu ad kabul edilemez. Benzerleri Çin'de de vardır, suçlular çalıştırılır. Toplama Kampı ya da Konsantrasyon Kamplarında toplananların suçlu olması gerekmez, belirli bir kesime yöneliktir. Bu maddenin adı bir suçlama yöneltiyor. Haberdeki başlık öyle olduğunu göstermez her gazete kendi görüşüne göre farklı bir başlık atabilir veya o gün o isimle kullanılmış olabilir ama bu haliyle Toplama Kampı deyince herkesin aklına Yahudilerin düştüğü durum gelir.Aynamahruti (mesaj) 17:54, 24 Mart 2016 (UTC)

  • Madde adı "Aşkale Çalışma Kampı" olsun diyorum.Aynamahruti (mesaj) 18:17, 24 Mart 2016 (UTC)
Madde içeriğinde de zaten düşünceniz doğrultusunda görüş yer almakta. Maddeyi oluşturma nedenim şuradaki tartışmadan kaynaklandı. Adlandırma konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Dilerseniz taşıyabilirsiniz. Kolay gelsin, iyi çalışmalar..--Eğitmenmsj 20:22, 24 Mart 2016 (UTC)
  • Erzurum maddesindeki içerikte bunu doğrular nitelikte zaten. Fotoğraftaki gazete başlığıyla bir karışıklık olmuş. Tek bir gazete başlığı bir madde ismi belirleyemez zaten.Aynamahruti (mesaj) 20:29, 24 Mart 2016 (UTC)
Mevzunun aslı maddeyle alâkası olmayan bir içeriğin ısrarla maddeye eklenmesi/eklenmek istenmesi. Hâlâ bu konudaki itilafın devam ettiğini, madde geçmişini incelerseniz, görebilirsiniz..--Eğitmenmsj 20:36, 24 Mart 2016 (UTC)