Tartışma:Ağrı ili genel seçim sonuçları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Siyaset (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Madde adları[kaynağı değiştir]

Benzer maddelerde çalışma var, yeni ama sorayım. Madde adları garip değil mi? Neden "Ağrı genel seçim sonuçları" değil de maddenin adı Ağrı da anlam ayrımı varmış gibi. --Sayginerv-posta 23:05, 17 Mart 2012 (UTC)

Sayın Sayginer :)), wikipedia'da dolaşırken İspanya seçim bölgelerinin geçmiş sonuçlarının Álava (Spanish Congress Electoral District) olarak yazıldığını gördüm. Ama doğrusu Ağrı İli Genel Seçim Sonuçları madde ismi olarak daha iyi duruyor. Uyarınız için teşekkür ederim. Madde isimlerini değiştiricem, İyi günler --Miradav-posta 14:33, 19 Mart 2012 (UTC)

Anlam ayrımını gerektiren bir durum göremediğimden garibime gitmişti :) peki Ağrı İli genel seçim sonuçları mı olmalı büyük mü yazılmalı? --Sayginerv-posta 17:17, 19 Mart 2012 (UTC)
İle gerek var mı ki? :)--RapsarEfendim? 17:20, 19 Mart 2012 (UTC)
İlk yazdığımda "Ağrı genel seçim sonuçları" demiştim dikkate almadan ancak Mirada öyle yazınca Viki'de illerin Ağrı (il) ili, merkezlerin Ağrı şeklinde isimlendirildiğini hatırladım. Belki merkez-il problemi olabilir diye düşündürdü. --Sayginerv-posta 17:27, 19 Mart 2012 (UTC)
Aslında şöyle de bir durum var, seçim sonuçları illere değil de seçim bölgelerine (ysk'ya göre çevreleri, ama yaygın kullanım bölge gibi) göre. Yani "Ağrı seçim bölgesi genel seçim sonuçları" şeklinde uzatılabilir de. İstanbul, Ankara, İzmir gibi birden fazla seçim bölgeli kentler için zaten ifade girecek, standart hale de sokulabilir. --Sayginerv-posta 17:32, 19 Mart 2012 (UTC)
"Ağrı genel seçim sonuçları" olsun. Seçim bölgeleri değil de illere göre ayrım bence de daha uygun. Önce illere daha sonra gerekirse seçim bölgesi ayrımı yapılıyor yanılmıyorsam. Ama madde adı değişmeyecekse de yazım kurallarına göre Ağrı İli değil, Ağrı ili olmalı.--Sadrettinmesaj 22:05, 19 Mart 2012 (UTC)
Seçimler seçim bölgelerine göre yapılır ancak il çoğu (neredeyse her) yerde seçim bölgesi olarak belirlenir diye biliyorum; yanlış olabilir. Yazım konusuna katılıyorum, hatta genel seçim de özel bir kavram olmadığından tamamen küçük yazım olmalı gibi. --Sayginerv-posta 17:50, 21 Mart 2012 (UTC)
Bulduğum bir kitapta şöyle yazıyor: Her ilde en az bir seçim bölgesi olmak zorundaymış. İl büyük ise o ilde birden fazla seçim bölgesi olabilirmiş. İllere göre ayrım daha mantıklı bu bilgiye göre. --Sadrettinmesaj 17:40, 26 Mart 2012 (UTC)