Tartışma:2017 Hollanda-Türkiye diplomatik krizi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Hollanda (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hollanda maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hollanda kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

... yaralanma ve Hürriyet gazetesinin saygınlığı[kaynağı değiştir]

Bu olay bütün basında onlarca haberde yer almış, Türk- Hollanda ilişkilerini sarsmış, Erdoğan ve yetkililer tarafından gündemde tutulmuş, ikonik bir durum olarak diplomatik krizin en önemli konularından biri haline gelmiştir. Böyle önemli bir olayı magazinel olarak nitelemek ansiklopedik ciddiyetle bağdaşmayacağı gibi, ulusal basında bu kadar yer alan bir konuyu ulusal basının amiral gemisi Hürriyet'i "magazinsel bir gazeteye" benzetme gerekçesiyle çıkarmak Vikipedi'nin kaynaklar üzerinden yürüyen ve kişisel gündemden bağımsız olan bir proje olmasına uygun da değildir. Kavas (mesaj) 08:28, 7 Nisan 2017 (UTC)

olay değil de anlatı şekli magazinsel. bir kişinin yaralandığı elbet yazılır. şu şu hastanede tedavi edildi, memnun olduğunu söyledi bir magazinsel yaklaşımdır. her kaynakta yazanı buraya aktarmıyoruz, seçici bir şekilde seçici bir üslupla yazıyoruz. anlatabilmişimdir umarım, içeriği düzenleyip boş bir vaktimde ekleyeceğim. bu arada burası popülerlik doğrulama yeri de değildir, çok olan çok yazılan buraya konulur gibi bir anlayışımız yok. içerik üslubu son derece sıkıntılıydı, uygun bir şekilde düzenlerseniz ekleyebilirsiniz ve kimse de itiraz edemez. bu arada özel hayatın gizliliği vb. konulardan dolayı kişi adı vermekten de kaçınılması daha iyi, bu tercih edilmelidir. Mesela cümlede "yaralanan bir kişi Türkiye'ye getirildi" demek yeterli. kolaylıklar. -MHIRM. 08:40, 7 Nisan 2017 (UTC)
Memnuniyet kaynaktan direkt alınmıştı, gereksiz bulup daha iyi düzenleme yapabilirsiniz. Bekliyorum. Köpekle ısırılma sonucunda Türkiye'ye getirilen yaralı olayının ansiklopedik değeri olduğu konusunda hemfikir olduysak sorun yok. Kavas (mesaj) 08:48, 7 Nisan 2017 (UTC)
Arkadaşlar, Türkçe Vikipedi'de "ansiklopedik değer" hastalığı olduğunu farkettim. Şayet İngilizce Wikipedia'da herkes her uygun gördüğü şeyi eklediğinden zenginleşiyor ve hem maddeler çoğalıyor hem içerik. Burası açık bir ansiklopedi. Hepimiz aklı başında insanlar olarak katkıda bulunuyoruz. Bırakın Vikipedi büyüsün, kısıtlanmasın. -Dominator1453 (mesaj) 11:53, 19 Nisan 2017 (UTC)
İngilizce Wikipedia'da da yazdığım cümle "ansiklopedik" bulunmadı ama daha iyi bir cümleyle bu bilginin (kısmen) verilmesi konusunda hemfikir olundu. Fakat ne burada, ne orada bu cümle yazılmadı. Kavas (mesaj) 20:04, 26 Nisan 2017 (UTC)

Atlı polis resmi[kaynağı değiştir]

MHIRM'in "fotoğraf maddeye bir şey katmıyor, her bulduğumuz fotoğrafı eklemiyoruz. ayrıca boyut açısından çok uzun olduğundan maddenin genel görüntüsünü bozuyor. tartışma sayfasında neden eklediğinizi söyleyebilirsiniz." yorumu ve Atlı polis resmini kaldırma teşebbüsü üzerine VP:DŞ'ına yaklaşmış bulunuyorsunuz ki hiç hoş değildir, yakışmaz. Hadiseler ile ilgili başka bir resminiz varsa onu yükleyelim. Yoksa bu resim durumla direk alakalıdır.

Ayrıca görselin boyutuna ben de baktım, ve gözü tırmalamayacak bir şekilde makaleyi doldurduğundan emin oldum. Eğer ki thumb halinde bile makaleye büyük geliyorsa, sorun resimde değil makalenin yeteri uzun olmamasındadır ki lütfen makalaye ekleyerek, veya başka bir dilinden çevirerek katkıda bulununuz. Teşekkürler, Dominator1453 (mesaj) 11:49, 19 Nisan 2017 (UTC)

19 Nisan 2017 MHIRM'in atlı polis fotoğrafını kaldırması teşebbüsü. Böyle bir sayfa açalım, güzel isim oldu. Eğer merak ediyorsanız maddede var olan diğer fotoğrafı da commons'a ben yüklemiştim. Kötü bir fotoğraf ne yazık ki; keşke kaliteli olsa da daha da çok görselleşse madde. Bir şey katmayan içerik kaldırılır; katan içerik durur. Eğer fotoğraf daha iyi bir şekilde çekilse neden koymayalım? Bu haliyle hayır. -MHIRM. 12:04, 19 Nisan 2017 (UTC)
Bahsettiğim birkaç noktaya cevap vermediniz. Diğer fotoğrafı yüklediğiniz için teşekkürler. Elimizdeki fotoğraf, şartlardan dolayı ne yazıkki kalitesiz bile olsa hiç çokdan iyidir. Çünkü Türkiye'nin Amsterdam Konsolosluğu amblemi görünüyor arka planda. Batı medyasının hiç sayılacak kadar az bahsettiği polis köpeği ve atlı polis saldırılarını en azından özgür Vikipedi ortamında bir nebze yer veren resim, sizin resminizin altında da gayet iyi duruyor. Bu sebeplerden dolayı evet resim kalmalı. -Dominator1453 (mesaj) 12:55, 19 Nisan 2017 (UTC)
batı medyası şöyle yaptı vs. gibi genellemeler için kaynak göstermeniz gerekiyor (tarafsız olması lazım tabi). polis şiddeti iddiası sayfada mevcut. -MHIRM. 13:54, 19 Nisan 2017 (UTC)
"içeriğe bir şey katmadığı" kime göre? Kaliteli dosya madde de yer alır, kalitesiz yer almaz diye bir politika mı var? Karanlıkta çekildiği için net olmayabilir fakat maddeyi doğrudan ilgilendiren özgür bir dosyanın çıkarılması yapıcı gelmedi bana. --Maurice Flesier message 22:01, 19 Nisan 2017 (UTC)
kırpma vs. yaparsanız daha iyi bir duruma gelebilir belki. Bu haliyle hayır cidden. -MHIRM. 06:55, 20 Nisan 2017 (UTC)
Sayın MHIRM, güzel diyorsunuz, yine biz de düşünmedik değiliz. Resmin altındaki bisikletler ve yerdeki kağıtlar kırpılsa tabii ki daha iyi olur. Ancak elimizdeki resim bu. Dilerseniz siz resmi kırpıp yeniden Commons'a yükleyebilirsiniz. -Dominator1453 (mesaj) 04:19, 21 Nisan 2017 (UTC)