Tartışma:1 Mart tezkeresi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Noumenon 'un dikkatine[kaynağı değiştir]

Umarım bu şekilde daha düzgün olmuştur.Yalnız bu tezkerenin kendisi ve sonuçları 2. KÖrfez savaşı kalıbına sığmayacak siyasi , sosyal ve kültürel etkilere sahip olduğundan öyle bi maddeye dar geleceği kanısındayım.

Bu arada din ve mitolojiyle ilgili çalışmalarından dolayı seni tebrik etmek istiyorum.Kolay gelsin.--Erdemsenol 23:15, 18 Mart 2006 (UTC)

Şu haliyle kalabilir kanısındayım, en azından daha düzenli. 2. Körfez Savaşı ve Türkiye gibi bir başlığın dar kalacağı görüşünde değilim, fakat fazla bol kalabilir. Sonuçta neticelerin bilimsel tahlili tam olarak yapılmamıştır zira neticeler tam olarak gerçekleşmemiştir, işgal hâlâ devam ettiği için. Sonuç olarak konudan düzenli ve ansiklopedik bir madde çıkarıldığı sürece ve madde tarafsız ise bir yönetici olarak diyebileceğim bir şey yok. Bir kullanıcı olarak hâlâ sonuçta bir tezkerenin ansiklopedide yer alması garip geliyor - yanlış değil, ama garip. Zira insanlar bu maddeden yola çıkarak TBMM'nin birçok farklı tezkeresini buraya koymaya kalkabilir, umarım bu tür bir şey gerçekleşmez. Ayrıca din & mitoloji konularındaki katkılarıma karşı gösterdiğin takdir için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar... - Noumenon 23:20, 18 Mart 2006 (UTC)

İma içeren yanlı bir tümce var...[kaynağı değiştir]

"Tezkerenin reddedilmesi Amerikalılarda hayal kırıklığı yaratmıştır. Türk hava sahasını, liman ve topraklarını en önemlisi İncirlik Hava Üssü'nü kullanamayan ABD Irak işgali sırasında büyük bir başarısızlığa uğramış ve ağır bir ekonomik ve sosyal fatura ödemek zorunda kalmıştır," tümcesi, Rumsfeld'in daha sonraları açıkça söylediği bir imayı içeriyor. Bu tümceyle ABD'nin başarısızlığının büyük ölçüde Türkiye'nin topraklarını kullandırmamasına bağlı olduğu ima edilmiş. Oysa başarısızlığın Türkiye'yle ilgili olmadığı tezleri de yaygındır. Dolayısıyla, doğruluğu tartışmalı bir ifadeyi, hem de Türkiye'ye yönelik düşmanlık iması içeren bir tümceyi maddeye dahil etmek doğru değil. Muhammedcimci 22:14, 16 Temmuz 2006 (UTC)

İncirlik üssünün kullanımı[kaynağı değiştir]

Amerika İncirlik üssünü kullanamadığı doğru mu? Savunma bakanı Vecdi Gönül'ün İncirlikten kalkan uçakların Iraka 5000 kez sorti yaptığına dair açıklaması var.. 94.123.196.19 23:40, 15 Mayıs 2010 (UTC) Emre D