Tartışma:1918-1919 Alman Devrimi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Büyük Avrupa devletleri dünyanın yeniden emperyalist paylaşımını sağlayabilmek için I. Dünya Savaşı'nı başlattılar. Bu savaşın bir tarafında Fransa, Britanya ve Çarlık Rusya yer alırken diğer tarafında dünyanın emperyalist bölüşümünde diğerlerine göre geri kalan Avusturya-Macaristan, Osmanlı İmparatorluğu ve Almanya yer aldı.

paragrafındaki diğerlerine göre geride kalan emperyalistler arasında Osmanlı da gösteriliyor.Taraflı olmadan bakarsak aslında cümlenin içine Osmanlı'yı katmak gereksizdir.Osmanlı emperyalist değil yayılmacı bir devletti ayrıca sadece adına İmparatorluk demekle emperyalist olduğu kanıtlanmaz.Öte yandan vakıf sistemi ve sosyalist biçimde yönetilişi Amerika'daki bir çok üniversitenin araştırmalarına esin kaynağı olan bu devlete emperyalist yapıştırması yapmak haksızlıktır.Sömürgeci sınıfına koymak hiç bir Türk'ün haddi de değildir.Nitekim öyle olsaydı şuan 3 Kıta'daki 64 ülkenin kaçı Türkçe biliyor soruyorum?

Afrika'da Hindistan'da Fransızca,İngilizce konuşmayan mı var? Amerika'da Portekiz ve İspanyolca konuşmayan mı var peki? Lütfen biraz elinizi vicdanınıza değil kafanıza koyun da yazın.Neden bu kadar uzattığımı soracak olursanız bu yazılanların kasti olduğunu düşünüyorum ve tahammül edemiyorum.Değiştirilsin lütfen.Saygılar. --Onurkiziloglu (mesaj) 03:02, 14 Kasım 2013 (UTC)onurkiziloglu