Tartışma:Şahin Giray

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Ukrayna (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ukrayna maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ukrayna kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 


ilk adı bora'dır. osmanlılarla birlikte girilen savaşlarda çok cesurca saldırılarla çok büyük yararlılıklar göstermiştir. iran'la yapılan bir savaşta yanındaki bir avuç tatarla iran hükümdarının bulunduğu yere hücum ederken esir düşmüştür. kendisine teklif edilen komutanlıkları, mevkileri kabul etmemiş ve yıllarca alamut kalesi'nde hapis yaşamıştır.

neden sonra hürriyetine kavuşmuş ve gazi sıfatıyla kırım hanı olarak atanmış ve o günden sonra gazi giray han diye anılmıştır.--Dt.berkbora 23:43, 24 Ekim 2006 (UTC)

Kırım'ı .ruslara teslim edişi[kaynağı değiştir]

Keşke böyle bir olay yaşamasaydı Atalarının yaptığı gibi sonuna kadar savaşsaydı ve keşke Türklüğü bir nebze olsun dahada şereflendirseydi Allah ramhet eylesin Durağı ucmak olsun Tanrı Türkü daima korusun !