Tartışma:Istria

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:İstriya sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Hırvatistan (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hırvatistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hırvatistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Avrupa (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Avrupa maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Avrupa kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Hırvatistan'daki bu bölgenin adlandırması, toponim imla ölçütleri ışığında karara bağlanmalıdır. Varyantlardan biri olan "Istria" bu bölgenin Latinik adıdır. Batı Avrupa dillerinde kullanımdadır. Diğer varyant olan "Istra" ise Balkan dillerinden Slav dillerinde kullanılır. Adlandırma için ilk fikir bu madde adının "İstra" olması yönündedir. Literatür taraması ile de desteklenip karar verilmelidir.

Ansiklopedik yöntem olarak İstra, iki düzlemde addır. Biri Hırvatistan idari sınıflandırmasındaki bir bölge adı, diğeri ise yarımada adı olarak vardır. Yapılacak adlandırmada buna da dikkat etmek gerekli. Hırvatçadan anlatırsak Istra yarımadayı, Istarska županija ise bölgeyi belirtir. Biri İstra, öteki İstra Bölgesi gibi... taglıgalpileti 10:24, 18 Nisan 2012 (UTC)