Tartışma:İstanbul Havalimanı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:İstanbul Yeni Havalimanı sayfasından yönlendirildi)

Öneri mi gerçek mi?[kaynağı değiştir]

Vikipedi kahin değildir diye bir argümanımız var. Öneriyse sadece, bu kapsamda değerlendirilebilir.--RapsarEfendim? 20:50, 14 Nisan 2012 (UTC)

Taksirut bilgisi daha önceki bilgilerden gelme. 6 tane pist yapılacağı için bunlara bağlı taksirutların da ikiden fazla olması lazım. MEOGLOBALBana mesaj atın 20:56, 24 Haziran 2012 (UTC)

Madde adı eksik[kaynağı değiştir]

Diğer dillerdeki maddelerin adında havalimanın hangi şehirde yapıldığı yazılı. --212.156.83.14 16:30, 20 Mayıs 2013 (UTC)

  • Bence maddenin ismi İngilizce'de olduğu gibi İstanbul Uluslararası Havalimanı şeklinde olmalı. Sait71yaz 09:16, 1 Nisan 2014 (UTC)

Istanbul 3.Havalimanı[kaynağı değiştir]

Mevcut Sabiha Gökçen ve Atatürk Havaalanı yolcu kapasitesini gecti ve yolcu sayısı gün gectıkce artmaktadır Buda bunu karşılamakta zorlanıyor PierreLotte (mesaj) 16:00, 30 Temmuz 2015 (UTC)

İsim hakkında[kaynağı değiştir]

Bu içerik oluşturulduğunda havalimanı sadece bir projeydi, şimdi İGA isimli 5 şirketin birleşiminden oluşan bir marka haline geldi ve İstanbul Yeni Havalimanı olarak isimlendirildi. Üçüncü havalimanı ise bir isim değil takdir edersinizki. Sayfanın ismini İstanbul Yeni Havalimanı olarak değiştirelim, açıklama kısmında da ya da üçüncü havalimanı kalsın diyorum. Ne dersiniz? Bu imzasız yazı Learinamooro (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın @Learinamooro, istanbul üçüncü havalimanı olarak 47.300 haber sonucu bulunurken İstanbul yeni havalimanı olarak 184.000 sonuç bulunmakta. Bu durumda yeni isme taşınma yapılması bence mantıklı. Ancak birkaç arkadaştan daha fikir alalım. Ben fikir verebilecek birkaç kişiye buradan mention veriyorum. Saygılarımla, Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 13:12, 17 Kasım 2015 (UTC)
Teşekkür ederim Sakhalinio, bence maddenin adı "İstanbul yeni havalimanı" olmalı ve "Üçüncü havalimanı" ise bu maddeye yönlendirilmelidir. Saygılarımla --KediÇobanı🐈 13:17, 17 Kasım 2015 (UTC)
Resmî bir özel ad varsa -ki var gözüküyor- onun kullanılması mantıklı.--RapsarEfendim? 13:25, 17 Kasım 2015 (UTC)
  • Direk kendi adı varsa o başlığa taşınmalı. Sonuçta, sayfa tıklanma sayısına göre hareket eden bir web sitesi değiliz. Diğer adlandırmalar bu başlığa yönlendirilmeli bence. -- Galaksidekiotostopcuefendism 14:30, 17 Kasım 2015 (UTC)
Havalimanının adı henüz belli değil, çeşitli spekülasyonları internet üzerinden de görebilirsiniz. 2017-2018 gibi ismin ne olacağı kesinleşir. Ama projenin adı belli. Gerek Ulaştırma Bakanlığı gerekse DHMİ projeye "İstanbul Yeni Havalimanı Projesi" diyorlar. Tahminim DHMİ ile İGA Havalimanı İşletme A.Ş. arasında uygulama sözleşmesi imzalanacağından havalimanına tanımlaması kolay olsun diye İstanbul Yeni Havalimanı denildi. İsmini açılışa doğru öğreneceğiz. Ama madem Bakanlık olsun, DHMİ olsun, medyanın bir kısmı olsun böyle diyorsa proje adı kullanılabilir ama kararlaştırılmış bir isim olmadığı ve proje adı olduğu metinde vurgulanabilir. Hatırlayınız, 3. köprünün de adı böyle olmuştu, sona doğru Yavuz Sultan Selim Köprüsü dendi ve bu adla açılışı yapıldı. Sanırım benzer bir uygulama ile açılışa doğru isim şudur denecek. Beğenenler beğenmeyenler vs. olacak. Adı böylece resmileşecek. Diğer bir fikirde; vikipedinin Türkiye değil Türkçe vikipedi olmasından hareketle resmi adın ne olduğunu beklemek, resmi kurumların gayrı resmi adlandırmasını gözardı etmek, şimdiki adı değiştirmemek. Vikiçizer (mesaj) 20:38, 17 Kasım 2015 (UTC)
Vikiçizer'in sözlerine tamamen katılıyorum. Şimdilik kullanılabilir. --i.e.msj 21:26, 17 Kasım 2015 (UTC)
@@Vikiçizer ve @İncelemeelemani sayfanın şu anki isminin değişmeden Üçüncü havalimanı olarak kalmasının doğru olduğunu söylüyorsunuz galiba yanlış anlamadı isem. Ortada bir resmi proje adı mevcut yanlız ve genel kullanılan isimde bu yönde. Selamlar ve iyi vikiler, Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 22:12, 17 Kasım 2015 (UTC)
Sakhalinio. Hayır, hayır yeni isim kullanılabilir demek istedim. Zaten bana göre, bu web sitesinin varlığı da bu adın değişmesine yeterlidir. --i.e.msj 07:10, 18 Kasım 2015 (UTC)
Benim demek istediğim de kısaca; topluluğun meyline göre ikisinden birinin kullanılabileceği yönünde. İstanbul Yeni Havalimanı diye isim değiştirilirse mutlaka bunun proje/geçici bir isim olduğu vurgulanmalıdır. Asıl ismi verildiğinde tekrar değiştirilir. Üçüncü havalimanı ismi de sonuçta yakıştırma/takma/gayrı resmi bir isim. O bakımdan asıl isme kadar proje isimlendirmesi maddenin de ismi olabilir. Yani proje adı ve geçici bir ad olduğu vurgulandığı sürece bence bir mahsuru yok.Vikiçizer (mesaj) 11:53, 18 Kasım 2015 (UTC)

Şuradaki haber ve görselden de anlaşılacağı üzere havalimanının resmi adı "şimdilik" İstanbul Havalimanı. Bu yönde bir değişikliği şu an yapmak uygun mudur sizce? --Pragdonmesaj 13.07, 29 Ekim 2018 (UTC)[yanıtla]

Kargo Terminali[kaynağı değiştir]

Acaba kargo terminali hizmete açııldı mı? Benim bildiğim kargo uçuşları şuanda Atatürk Havalimanı'ndan yapılıyor.Bilen bir arkadaş düzeltebilirmi acaba Kargo altbaşlığını? Alandizm (mesaj) 10.24, 2 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

Son hizmete giren etapta açılmadıysa bildiğim kadarıyla kargo hizmetleri hala Atatürk Havalimanı'ndan yapılıyor. Ancak internette mevcut durum hakkında bir bilgiye rastlamadım. --bluetime93 💬 11.47, 2 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]
O zaman kargo uçularının Atatürk Havalimanı'ndan yapıldığını yazıyorum.Alandizm (mesaj) 17.02, 2 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]