Tartışma:İstanbul Atatürk Fen Lisesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İstanbul (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İstanbul maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İstanbul kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nin 1982'de, Türkiye'nin ikinci fen lisesi olarak açıldığı yazılmış. Bu bilgi doğru olmasa gerek. 1982'den önce birçok fen lisesi vardı (Ankara Fen Lisesi, İzmir Fen lisesi ilk aklıma gelenler) (Bucalı 13:07, 20 Kasım 2005 (UTC)).

Izmir, Istanbul'dan sonra acildi. Ankara zaten ilk fen lisesi. Citrat 15:57, 20 Kasım 2005 (UTC)

Verdiğim bilgiler taraflı ve övmek amacında değildi. Başarı derecesi belli, öğretmenlerinin seçme yöntemi kanunla belirlenmiş ve her yıl açıklanan başarı sıralamasında ilk ikide olan bir okul. Kimilerine inandırıcı gelmeyen noktalara daha somut veriler eklenebilir ama bu istatistiklerin yokluğu yazının doğruluğunu değiştirmez.. FastEthernet

Taraflı olduğunu düşündüğüm bir iki cümleniz;
  1. Kendi alanlarında en iyiler olan öğretmenleri...
  2. ...ülkemizin en gözde liselerinden birisidir. (ülkemizin demek bile taraflı sayılıyor biliyorsunuz)
  3. ...mezunları okula güç katmaktadır.
  4. Ayrıca genel olarak bir reklam havası var üslüpta.

Ben de biliyorum iyi bir okul olduğunu ama vikipedi kriterlerince taraflı bir yazı olduğunu kabul edin. denisutku msj

Iceriginde bir cok bilgi olmakla birlikte anlatimin suslu olmasi tarafli bir havaya burunduruyor. Bilgi kaybetmeden sadelestirmeye calistim umarim senin icin de uygundur. Yoksa guzel bir makale genel duzen ve butunluk icinde. Tesekkurler, Citrat 21:54, 2 Aralık 2005 (UTC)

Argüman 1: abartılan bir çok konu var bence de ben bir mezun oarak soyluyorum.spor ve muzik konularında soylenenler abartılı.bu tur faaliyetler tamamen zorlamalar doğrultusunda olmaktadır.

Argüman 2: Hangi yıl mezun oldunuz bilemiyorum ama muhtemelen okulla ilginiz sınırlı. Daha çok "bugün de 500 soru çözdüm, görevimi yaptım" havasıyla mı geçirdiniz acaba 3 seneyi? Yazdığınız cümlede de bir çelişki var.. "Spor ve müzik konusunda söylenenler abartılıdır" derken, makalede bu "faliyetler okulda herkes tarafından çok sevilmektedir denmediğine" göre, hiç yapılmıyor demek istiyorsunuz. Ancak daha sonra zorla yapıldığını söyleyerek aslında var olduğunu itiraf etmiş olmuyor musunuz?. Neticede bir Fen Lisesi mezunundan beklenmeyecek derecede kötü bir argüman üreterek, "ben de bu okuldan mezunum" önermesini biraz çelişkiye düşürmüyor musunuz? Bütün bunlardan çıkarılacak en somut sonuç ise gerçekten faaliyetlerden uzak kaldığınızın hem cümlenizdeki dil yanlışlarıyla, hem de çelişkili önermenizle kesin olarak kanıtlandığıdır.


Argüman 3: Yukardaki paragrafi kim yazdi bilmiyorum, o yuzden ben de kimligimi vermek istemiyorum. Ama modern egitimcilik anlayisinda spor, muzik ve sanat her dali ile lise cagindaki ogrencilere verilir. Eger ogretmenlerle desteklenemiyorsa bile insanin dogasinda bu konulara ilgi vardir. Fen Bilimleri yaninda bu konularda da kendini yetistiren bircok Ataturk Fenli mezun vardir.

Argüman 4: Sevgili Argüman 3 yazarı. Argüman 2, Argüman 1'de yapılan "makalede yazılanların abartılı olduğu" yönündeki eleştirilere verilmiş bir yanıt niteliği taşıyor. İkisinin aynı "paragraf"mış gibi algılanmaması için ayırmak gereği duydum. Durumu bu şekilde belirttikten sonra, "yukarıdaki paragrafı" derken tam olarak hangisini kastetiğini sanıyorum senin netleştirmen gerekecek..

Okul Fotografları[kaynağı değiştir]

Cag, Mezunlar derneginde okul içine ve bahçeye ait fotolar vardı.. Dernekten birilerine soyler misin buraya eklerler mi? :ozgur

Ozgur, evet vardir. 1996'da profesyonel bir fotografci arkadasimizla cekmistik. Ersin'in bir arkadasi idi. O resimleri tanitim brosuru icin kullanmistik. Ama yillar gecti. Yil 2007, dunyayi kurtaran adamin oglu filmi bile cekildi. simdi dunyayi kurtaran adami izlenime koymak yerinde olmaz,Yok dogru olur insanlari ikinci filme hazirlar ama yeni fotograflar cektirip vikipedia'ya bagislamak daha yerinde olur. Gecen yil ben bir mezunumuzdan rica ettim ama resimler kaliteli cikmadi. O siralar okulda tamirat vardi. Ama sayfaya koordinatlari koydum. Uydudan bak cok ozlediysen :cag

Mezunlar listesi[kaynağı değiştir]

Kayda değer olmayan mezunların temizlenmesi gerekli. --[evolutionoftheuniverse] @trwiki 15.53, 2 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]

Temizlendi. --LostMyMind (mesaj) 08.36, 28 Ekim 2022 (UTC)[yanıtla]

Dış Bağlantılar[kaynağı değiştir]

Hayır anlamıyorum. Yani okul hakkında bilgilerin yer aldığı bir sayfada güvenilir kaynak elbette okulun resmi web sayfasıdır. Wikipedia aynen şu ifadeyi kullanıyor: "Bir maddenin konusu, konudan bağımsız olan güvenilir kaynaklarda işlenmiş olmalıdır. Bunlardan bazıları akademik dergiler, kitaplar, gazeteler, dergiler ve doğruluğu kontrol etme konusunda itibar sahibi web siteleridir."

Eklenen web sitelerin "itibar sahibi" mi hayır değil. Israrla backlink kazanma adına absürt web siteleri ekleniyor. Birinin buna dur demesi gerek mi yor mu? Bilgi paylaştıkça büyür. Edanur49 11.56, 25 Ekim 2022 (UTC)[yanıtla]