Tartışma:İskender Lahdi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Ölüm (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ölüm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ölüm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Arkeoloji (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Arkeoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Arkeoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İran (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İran maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İran kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  1. Maddeyi "Iskender Lahdi" şeklinde açtım. Bazı yerlerde ise "Iskender Lahti" biçiminde kullanılmış. Istanbul Arkeoloji Müzesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı sitelerini baz aldım.Sargon (mesaj) 14:30, 30 Nisan 2012 (UTC)
  2. Lahitle ilgili sanatsal değerlendirmeleri (betimlemeler) 4 nolu kaynaktan aktardım. Böyle uzun bir alıntı yapmış olmak doğru mudur acaba, bilmiyorum. Sargon (mesaj) 14:30, 30 Nisan 2012 (UTC)
Ünsüz yumuşaması gerçekleştiğinden lahdi doğru olanı gibi :) Böyle uzun bir alıntı telif hakkı ihlaline girer, kaldırılmalı. Ayrıca kişisel yorum içeren kısımların da temizlenmesi gerekir. Ek olarak "wowturkey" gibi forum siteleri güvenilir kaynak olarak kabul edilmemektedir.--RapsarEfendim? 18:37, 30 Nisan 2012 (UTC)
Yardımınız ve yorumunuz için teşekkürler. 'Betimlemeler' bölümünü kaynaktan yararlanarak ama kendi cümlelerimle yeniden yazacagım o halde. Kaynak icin ise sunu sormak istiyorum. wowturkey'den aldıgım bilgi lahitin 25 ton olduğu ve 3. mezar odasında bulunduğu. Bu bilgiler makul gibi görünüyor. Kaynakla birlikte bilgileri de silmek yerine {kaynaksız} notu düştüm. Uygun mudur, yoksa tüm cümleyi silmek mi gerekir? Sargon (mesaj) 19:56, 30 Nisan 2012 (UTC)
Rica ederim. Dediğim gibi forum sitelerini güvenilir kaynak olarak kabul edemiyoruz. Çünkü herkes, istediği bilgiyi ekleyebiliyor, kimin yazdığı belli değil. Maddenin İngilizce sürümündeki kaynaklardan yararlanabilirsiniz. Google Kitaplar'dan arama yapabilir, Türkçe veya İngilizce veya başka dillerde sağlam kaynaklara ulaşabilirsiniz.--RapsarEfendim? 20:28, 30 Nisan 2012 (UTC)
  • "Betimlemeler" başlığı altında iç bağlantı verilmemiş önemli unsurlar bulunuyor. Maddesi olsun veya olmasın bağlantılar verilebilirse, en azından ilgili maddelerin açılması için çalışma yapıldığı zaman kolaylık olur. Katkıda bulunanların ellerine sağlık. Utku Tanrıveremesaj 22:57, 30 Nisan 2012 (UTC)
  • 'Betimlemeler' kısmını yeniden gözden geçirdim. Boyalar ve renkler için ayrı bir başlık açtım. Betimlemeler kısmını çoğu kendime ait cümlelerle yeniden yazdım, Boyalar ve renkler kısmında ise iki paragraf bir kaynaktan bir kaç cümle de bir kaynaktan alarak birleştirdim. Tahmin ediyorum bu kadar alıntı da normal sayılır:) Bir de yeni iki kaynak bulup, onları da kullandım. Sargon (mesaj) 15:10, 1 Mayıs 2012 (UTC)

Art Attack'teki bölüm