Tartışma:İnci Sözlük

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Israrlı değişiklik[kaynağı değiştir]

Lütfen tek bakış açısından yazılan maddeleri ısrarla tekrar etmekten kaçınınız. n a z i f i l b e k 21:44, 4 Temmuz 2010 (UTC)

Kategori:Katılımcı sözlükler şeklinde bir kategori buldum. siz ekleyebilir misiniz? ayrıca "Sözlük Yazarları" maddedinin de düzenlenmesi gerek.

tamamdır, ben ekledim. Bu imzasız yazı Nordwish (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 4 Temmuz 2010

Afedersiniz... Inci.JPG diye bir resim yükledim ama o resmi bilgi kutusuna bir türlü ekleyemedim. Yardımcı olur musunuz? Nordwish 23:56, 4 Temmuz 2010 (UTC)

Sözlük için ekledğim logo neden silindi acaba? JuaN1925 09:59, 13 Ağustos 2010 (UTC)

  • Başlık Vikipedi ilke ve standartlarına uygun şekilde hazırlanmaya çalışılmaktadır. Sayfada çalışma yapılmaktadır. Katkıda bulunmak isteyenler iltişime geçerse iş bölümü, kolaylığı ve düzeni sağlanmış olur. n a z i f i l b e k 08:25, 5 Temmuz 2010 (UTC)

Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

Bu sayfada görebileceğiniz üzere bir sitenin kayda değer olması için kriterler bellidir. Sitenin içeriği hakkında, o siteden bağımsız ve iyi bilinen kaynaklar tarafından bir çok kere ayrıntılı yazı yazılmış olmalı. kriteri sağlanmış görünmüyor. Sitenin içeriği hakkında hiçbir kaynak yok. Söz konusu diğer kriterleri de ortaya koyan kaynak göremedim. Şablonu bu yüzden ekledim. --Eldarion 05:37, 9 Temmuz 2010 (UTC)

Birgün gazetesinden İnci Sözlük'ün içeriği hakkında bir yazı ekledim. Ayrıca, İnci Sözlük'ün kayda değer olmasının sebebi daha önce de dediğim gibi "ziyaret" adını verdikleri saldırıların medyada yer almasıdır. Bunlara ilişkin kaynaklara yer verdim. Dizikaygisiz 20:49, 16 Temmuz 2010 (UTC)

  • Kayda değerlik konusunu kendi düşüncelerimize göre şekillendirmiyoruz.Yönetmelikte geçtiği üzere madde kayda değer değil.Medya'da yer alması siteyi vikipedi için kayda değer yapmıyor.
Sitenin içeriği hakkında, o siteden bağımsız ve iyi bilinen kaynaklar tarafından bir çok kere ayrıntılı yazı yazılmış olmalı. (uymuyor)
Site veya sitedeki içerik, bir kurum veya yayın organının verdiği, iyi bilinen ve bağımsız bir ödül almış olmalı(uymuyor)

yine diğer kıstaslara da uymuyor maalesef,bu vaziyette bu site için bir makale açılamaz.--koc61mesaj 12:08, 13 Ağustos 2010 (UTC)

site erişime engellendi.78.168.142.4 10:07, 20 Aralık 2011 (UTC)

Eksik bilgiler[kaynağı değiştir]

Kuruluş tarihi, kurucusu ?Dizikaygisiz 14:56, 15 Temmuz 2010 (UTC)

Orda saldırı sözcüğü yanlış bence,Saldırı burdada belirtildiği gibi,yıpratma amaçlıdır.Ancak inci sözlük yıpratma amaçlı saldırılar yapmamaktadır,araştırmama göre o saldırı sözcüğü yerine ziyaret sözcüğünü kullanıyorlar.Ziyaret de wiki'ye uygun değil.Bir şey bulunmalı.Bu imzasız yazı Euphemia (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Genel tanım (hukuksal vs. ) yaptıkları şey saldırı. Ancak VP:TBA gereğince kendileri bunu ziyaret olarak değerlendiriyor ve bunu yazmak gerekir, yazdım. Ben Kayda değer olduğunu düşünüyorum. --Boyalikus 19:10, 24 Ağustos 2010 (UTC)

onların saldırıyı "ziyaret" olarak adlandırdıklarını yazmakta bir sorun göremiyorum...--вяí¢αи76ileti 19:11, 24 Ağustos 2010 (UTC)

Vikipedi'nin bu çevreye karşı özellikle önlem alması lazım. Çünkü TV programları ya da web sitelerinin açıklarını bulup "ziyaretlerini" gerçekleştiriyorlar. Her ne kadar geneli Vikipedi'ye "ziyaret" yapılmaması gerektiği kanısında olsa da Vikipedi'nin herkesin katkısına açık olması onlar için biçilmiş kaftandır. Yarın ne olacağını kimse bilemez, dikkat etmekte fayda var. Mehring 10:41, 1 Aralık 2010 (UTC)

Maddedeki Israrlı Değişiklik[kaynağı değiştir]

İnci Sözlük sayfası, sahte sayfaların URL konumlarıyla şaşırtılmaktadır. Olması gereken: inci.sozlukspot.com Değiştirilen hatalı: incisozluk.org Değiştirilen hatalı: incisozluk.net Değiştirilen hatalı: incisozluk.sozlukspot.com

Bilgi kutusunda "Ticari?" ibaresi karşısında "Hayır" yazıyordu. sozlukspot.com alanının tüm "sözlükleri" gibi, inci.sozlukspot.com da tamamen ticari bir oluşumdur. Sahibi vardır. Reklam alır. Kâr amacı güder. Sözcüğü "Evet" olarak değiştiriyorum. Neophyrigian 20:11, 16 Aralık 2011 (UTC)

Bilgi kutusunda, "Gelir" ibaresi karşısına "Yok" yazılmıştı. Yukarıda söylediğim gibi, bahse konu yer ticaridir. Borsaya kayıttlı vs. bir kurum olmadığı için açıklanan kâr/zararı olmayabilir; bu durum, kârı/zararı olmadığı anlamına gelmez. "Yok" sözcüğü yerine, "Açıklanmamış" yazıyorum. Gelirin miktarını bilen varsa, kaynak belirtilerek miktarı yazar.

Vikipedi'ye yapılan vandalizm saldırıları[kaynağı değiştir]

Bir iki saat önce yapılan ve önce tarafımdan müdahele edilen bir vandalizm saldırısı sonrası, daha önce olan benzer olayların ardına, kaynak vermek suretiyle bunu da eklemiştim. Çok geçmedi, Khutuck arkadaşımız "Viki'yi özel olarak belirtmek gereksiz, biz de "ziyaret ettikleri" sayfalardan sadece biriyiz. Bu kısmı çıkartıyorum, katılmıyorsanız tartışalım" demek suretiyle, o bilgileri sildi. Hiç katılmıyorum. O bilgi bilg i değil mi? İsteyen, anlamlı bulduğu diğer saldırılarını da girer; onu bilemem. Çok kişi için, bir ekibin, grubun, grup üyelerinin Vikipedi'ye ısrarlı vandalizm saldırıları düzenlemesi çok ilginç bilgidir. Örneğin benim açımdan, bu en önemli bilgidir. O bilgiyi hangi saikle insanlara duyurmaktan kaçınalım? Dahası, böyle son derece sübjektif değerlendirmelerle, Vikipedi'de epey aktif bir arkadaşımız tarafından bile olsa, bilgi mi siliniyor? Silinmesini gerektirecek bir kural varsa onları önce burada tartıştıktan sonra silmek daha uygun değil mi? Slip, "isterseniz tartışalım" demek tuhaf. Bu yol, bilginin yazılması değil yazılmaması esasmış gibi bir algıya yol açar. Wikipedia o değil ki. Eski haline geri döndürüyorum. Gerek duyuluyorsa tartışmayı derinleştirelim. Neophyrigian 20:55, 16 Aralık 2011 (UTC)

Özet cevap: Kurallara bir bakınız, üslubunuzu aşkasını suçlamayacak hale getiriniz. --Khutuckmsj 20:57, 16 Aralık 2011 (UTC)

@Khutuck: "Özet cevap: Kurallara bir bakınız" diye -ve sadece bu kadar- cevap olmaz. Burada söz etiğiniz, tam olarak hangi kuraldır? Bir sürü kural var, yoksa. Keyfi iş yapılmadığını, sizin varlığını -sanırım- iddia ettiğiniz kuralı inceleyince söyleyebiliriz ancak. İkincisi, "üslubunuzu aşkasını suçlamayacak hale getiriniz" kısmını hiç anlamadım. Ben -sizi sanırım- neyle suçlamış oluyorum yukarıda yazdığımla? Tamamen konunun içinde kalarak ve son derece sakin bir şekilde fikrimi yazıyorum. Şunu mu anlamalıyım: Siz sübjektif değerlendirmenizle çeşitli kişilerce zaman içinde girilmiş ve şimdiye dek yerinde durmuş bahse konu bilgileri silip "dilerseniz tartışalım" diyeceksiniz, ben "tartışalım ama o zamana kadar bilgi dursun" diyeceğim, siz maddenin bir nevi koruması olduğundan benim değişikliği (eski hale getirme) engelleyeceksiniz, tartışmanın kendisine de hiç bir geçerliliği olmayan bir "suçlama yapmayalım" ifadesiyle set çekeceksiniz ve nihayetinde, sizin her niyeyse yayınlanmasını istemediğiniz belgeli, kaynaklı bilgiler silinip gidecek. Bu normal mi? Wikipedia bunu hak ediyor mu? Başka arkadaşların da fikirlerini duymak isterim doğrusu. Neophyrigian 21:18, 16 Aralık 2011 (UTC)

Yahu neden değişikliğinizi engelleyeyim? Kuralları okuyunuz derken VP:İNOV'u kastetmiştim. Buyurun madde sizin, ben karışmıyorum; nasıl isterseniz öyle yazın!--Khutuckmsj 08:30, 17 Aralık 2011 (UTC)

Kapandı mı?[kaynağı değiştir]

İnci sözlük kapatıldı mı acaba? Şu an ulaşılamıyor, Adana Sulh Mahkemesi tarafından kapatıldığı yazılmış. Ancak hiçbir sitede buna dair bir şey yok, şaka mı acaba bilemedim. --Berm@nyaİleti 22:26, 6 Mayıs 2012 (UTC)

Bende ulaşılabiliyor. Sadece kullanıcılara özel hale getirildiydi en son.--Khutuckmsj 08:28, 7 Mayıs 2012 (UTC)

İnci Sözlüğe Ekşi Sözlük saldırısı[kaynağı değiştir]

Slogan kısmındaki altını şer incisi ker yazısı Kutsal Bilgi Kaynağı olarak değiştirilimiş bulunmakta.Sivassporluyumben (mesaj) 13:25, 26 Ağustos 2016 (UTC)

@Vikiçizer, bilgi kutusundaki bu yanlışı düzeltir misin? --Cobija (mesaj) 15:08, 26 Ağustos 2016 (UTC)

Maddenin kayda değerliği[kaynağı değiştir]

Bu maddenin artık kayda değer olduğunu düşünmüyorum. Bu nedenle silinmeye aday gösterilmesi kanaatindeyim. Sıradan bir web sitesinden farkı yok gibi görünüyor.Benzeri Ekşi Sözlük kadar tanınırlığı ve kullanıcı kitlesi de yok. Madde dikkatle incelenirse zaten herhangi bir kayda değer bilgi içermediği anlaşılacaktır. Ayrıca sözlüğün kurucusu Serkan inci hakkındaki madde de silinmiştir. Kurucusunun kayda değer sayılmadığı bir site nasıl oluyor da Vikipedi'de bir maddeye sahip oluyor bu da ayrı bir soru işareti.

Kayda değerliğin Vikipedi'de geçici bir kavram olmamasından ötürü olabilir mi? Bu mantık ile Vikipedi'de onbinlerce sayfanın silinmesi gerekir ki siteye büyük zarar verir. OnurT 12.09, 2 Ağustos 2023 (UTC)[yanıtla]