Tartışma:İlhan Erdost

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

İlhan Erdost'a Saygı[kaynağı değiştir]

Maddenin "ilginç bilgiler" ksımında şu ifade yer alıyor:

"Gözaltına alınmasına neden kitabın Engels'in doğa bilimlerini konu alan "Doğanın Diyalektiği" olduğu bilinir."

"Bilinir" imiş. Bu konuda kim ortaya somut birşey koymuş da "biliniyor" imiş? Falanca falancaya bunu söylemiş imiş şunu yazmış imiş..... Ciddi olalım lütfen.

İlhan Erdost Sol Yayınları'nın değil Onur Yayınları'nın sahibiydi Doğanın Diyalektiği adlı kitap, İlhan Erdost'un sahibi olduğu Onur Yayınları tarafından basılmamıştır. Gözaltına alınma gerekçesi bu olamaz. Bu kitap Sol Yayınları tarafından Kasım 1970'te basılmıştır ve sahibi ise İlhan Erdost'un kardeşi Muzaffer Erdost'tur. Niçin İlhan Erdost, sahibi olduğu yayınevi tarafından bile basılmayan bir kitap yüzünden gözaltına alınsın? Falanca falancaya bunu söylemiş imiş, şunu yazmış imiş..... Ciddi olalım lütfen.

Bu iddiayı ortaya atanlar, 12 Eylülcülerin sol görüşlü yayınevi sahiplerini birtakım saçma gerekçelerle gözaltına aldıklarını ima etmek istiyor olabilirler, ama diğer taraftan İlhan Erdost'un gözaltına alınmasını hafife alıyor olduklarını da bilmeliler. Ayrıntılar ne olursa olsun İlhan Erdost oynadığı toplumsal rolden ötürü gözaltına alınmıştır ve bu hafifsenecek birşey değildir. Hele sonucu düşünüldüğünde..... 12 Eylülü basit / ucuz yollardan yargılama / karalama heveslileri bunu İlhan Erdost adı üzerinden yapmamalılar. Biraz saygı lütfen.....

Bilim içerikli kitapları Onur yayınları basar.88.252.53.88 23:49, 18 Eylül 2011 (UTC)