Tartışma:İbn Hallikân

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İslam (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İran (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İran maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İran kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Arap olma iddiası, Kürt olma iddiası mevcut olduğu için Müslüman tarihçiler kategorisinin tercih edilmesi faydalı olacaktır. Etnik kökenleri dışındaki normal ve mühim bilgilerin eklenmesini umuyorum. Takabeg ileti 04:46, 27 Nisan 2013 (UTC)

Katılıyorum. — Pınar (mesaj) 04:53, 27 Nisan 2013 (UTC)
Her iki kategori de eklenebilir. Kişinin Müslüman olması bilindiği gibi Kürt veya Arap olmasına engel değildir. Arap tarihçiler kategorisi de ekleyelim, sonuçta kitabını Arapça yazmış. Neribij (mesaj) 23:43, 28 Nisan 2013 (UTC)
İddialar var diye kategoriler eklenirse, mesela Turkish Ayyubid dynasty in Egypt gösterildiğinde Kategori:Eyyubilere Kategori:Türk hanedanları kategorisinin de eklenmesi gerekecektir. Selahaddin Eyyubi maddesine de Kategori:Tarihteki Türk liderler (bence bu kategorinin kendisi uygunsuz) kaetgorisi eklenecektir. Sonuçta Neribij'nin dediğini uygularsak Ethnic warrior ların değişiklik savaşı ve gereksiz kaynak wagonu oluşturma (hoşlarına gitmeyen kaynakları kaldırma) faaliyetlerinin sonu gelmeyecektir. Ayrıca mühim kategorileri eksik olduğu halde bu tür etnik kategorilerin eklenmesi de Vikipedinin gelişmesi için faydalı olmayacaktır. Takabeg ileti 04:10, 29 Nisan 2013 (UTC)
Eğer etnik kategorilerden hoşlanmıyorsan bir zahmet oluşturduğun tüm etnik kategorileri sil. Öncelikle de Kategori:Zaza asıllı Türkler gibi bence komik olan kategorileri :) Şeyh Said'i bile "Zaza asıllı Türk" yapmışsın. Ama en uzlaşmacı fikre bile sırf içinde "kürt" geçiyor diye karşı çıkacak bir bahane buluyorsun mutlaka. Kürt tarihçiler kategorisi önemlidir, çünkü araştırma yapmak isteyen biri buradan isimlere ulaşabilir. Not: Hangi anlamda kullanırsan kullan Zazalar ve Kurmanclar'ı "Türk" diye tanımlayamazsın. "Milliyetçi" olduğunu anayasasında ikrar eden bir devletin "milliyetçi" tanımlama biçimleri wikipediayı bağlamaz. (Bu arada Şeyh Said de aslında Kurmanc kökenli bir Kürttür, ama Zaza bölgesinde etkin olduğu için Zaza kökenlilere mal oldu). Neribij (mesaj) 20:34, 29 Nisan 2013 (UTC)
Etnik kategorilerden hoşlanmadığımı mı söyledim ? Etnik kategorilerin "Ethnic warriors" denilen kullancılar tarafından kendi etnik propagandalarının aletleri olarak kullanılmasına ve bunların değişiklik savaşlarına yol açmasına karşıyım. Takabeg ileti 21:58, 29 Nisan 2013 (UTC)
İyi o zaman, her görüdğünü Türk ve Osmanlı yapmaktan vazgeç. Özellikle de böyle bir kimliğe sahip olmayan, aksine bu kimlikleri reddetmiş insanları da bu kategorilere ekleme ki senin bir "Ethnic warriors" olmadığından emin olalım. Neribij (mesaj) 22:15, 29 Nisan 2013 (UTC)
Niye ? Kategori:Türkler (kategori adlandırmasında sorun olsa da, People from Turkey) ve Kategori:Osmanlılar (People from the Ottoman Empire) kategorileri etnik kategorileri değiller. Takabeg ileti 22:23, 29 Nisan 2013 (UTC)
Başkalarını bilemem, ama Zaza ve Kurmanc Kürtleri için "Türkler" her zaman etnik bir kategori olagelmiştir. Ve TR tarihinde Kürtler'in Türklükte asimile edilmesi politikaları ile birlikte düşünüldüğünde oldukça "ırkçı" bir söylem olduğu belli. Resmi söylemi buraya taşımak zorunda değilsin. Zaten tüm Kürt şair ve yazarlarına bir şekilde Kürt-dışı başkaca bir sıfat yapıştırıyorsun: Osmanlı Kürt, ...kökenli Türk gibi. Melayê Cizîrînin ne işi var Osmanlıyla? Osmanlı sadece isim oalak vardı, kendisi Osmanlı değil Kürdistanlıydı. Üstelik bunu başta belirtmek de gerkemiyor, çok çok Osmanlı Dönemi Kürt şairleri falan diye ilave bir kategoriye kelrsin (Kürt şairler gibi kategorileri silmeden). Sürekli resmi tezleri buraya taşıyorsun. Neribij (mesaj) 22:33, 29 Nisan 2013 (UTC)

Sayın kullanıcılar şahsın kendisinin yazdığı kitabı (وفيات الأعيان وأنباء أبناء الزمان) hiçe sayarak adamın arap mı yoksa kürt mü olduğunu tartışıyorsunuz: kitabında adam apaçık yazıyor ki, aslen Belhden olan Bermekiler soyundandır. Tüm ecdadını göstermiş, kim kimin oğlu ne zaman doğdu ne yaptı ne zaman öldü.--Sabuhi from Baku (mesaj) 23:29, 8 Şubat 2016 (UTC)