Tartışma:İş makineleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Ulaşım (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ulaşım maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ulaşım kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Selamlar kumul nickli arkadaşımız hazırlamış olduğum iş makineleri konusuna, Düzenle şablonu eklemiştir. Yeni bir vikipedistim ancak düzenle şablonunda maddenin vikipedi standartlarına uymadığı iddiası geçerli, oysa link verilen standartlara bakınca sözü edilen konulardan hiçbir kısımın atlanmadığı görülüyor;
  1. Sayfaların Vikipedi yazı diline göre yazılması ve iç bağlantılarının olması maddenin kalitesini arttırır.(sayfa vikipedi yazı dilinde yazılmış ve iç bağlantılar yeterince mevcut)
  2. Sayfaların dilbilgisi, yazım şekli, anlatım bozukluklarının düzeltilmesi gerekir.(Sayfada hiçbir anlatım bozukluğu ve ya dilbilgisi hatası mevcut değil)
  3. Madde çok kısa olmadıkça bir giriş yazısının olması ve daha sonraki kısımların ==Başlık== şeklinde olması okunurluğu arttırır.(Giriş yazısı var ve başlıklar güzel ayrılmış)
  4. Gerekli iç bağlantıların olması okuyan kişinin ilgili bölümlere kolay erişimini sağlar.(Gerekli iç bağlantılar var)
  5. Sayfada ilgili dış bağlantıların olması, yazılan metin ile ilgili referansların olması kalitesi açısından iyi olur (Referans olarak üniversite kitabı verilmiş durumda)
Bu sebeple düzenle şablonunu kaldırıyorum. Ancak eğer içerik eksik bulunduysa bu tasarımı geliştirin gibisinden bir şablon varsa bu konulabilir kanaatindeyim.

Volkanozobut

  • Merhaba, madde gerçekten standartların çok altında ve kısa içerik nedeniyle silinebilir. Listeler vs. metinden sayılmaz. Metin sadece bir cümleden oluşuyor. Diğer düzgün vikipedi maddelerini örnek almanızı ve maddeyi cümle/liste bazında kaynaklandırmanızı tavsiye ediyorum. Düzenle şablonunun eklenmesinde bir yanlışlık yok, bu şablon genel olarak maddenin düzgün olmadığını da gösterir, bahsettiğiniz kalemler sadece kullanıcıya bir yol göstermek için...Yoksa bunları tamamla bitmiştir diye bir kaide yok...İyi çalışmalar...Vikiçizer 19:24, 31 Mayıs 2010 (UTC)
  • Selamlar, dediklerinize harifyen katılıyorum.Madde standartların altında ve kısa içerik var ancak düzenle şablonu yerine bu bir taslaktır şablonu koymak daha mantıklı geliyor bana.Eğer şablon standartlara uymuyor diyor ise ve standartlar olarak bu maddeler gösteriliyorsa bir yerlerde eksik var demektir.Halbuki bu bir taslaktır ki bu maddeyi geliştirmek isteyenler yardımcı olabilir şeklinde bir yazı taslak açıklaması ve madde ile bire bir örtüşüyor kanaatindeyim.Bu yüzden kendim bu şablonu ekledim ancak hala daha bir itiraz var ise ve düzenle şablonu konulması uygun görülüyorsa koyabilirsiniz.Neticede yeni bir vikipedistim ki işleyişi yavaş yavaş öğreneceğim.Saygılar.

Volkanozobut

  • Merhaba, zaten yeni kullanıcı olmanız ve ansiklopedik içerik ekleme çabası içinde olmanız nedeniyle maddeyi geliştirmenizi bekliyorum. Kumul tarafından düzenle şablonu eklenmeseydi maddeyi çoktan silmiştim. Düzenleyeceğinizi halen de umut ediyorum. Taslak madde en az üç düzgün cümleden oluşmalıdır ki taslak şablonu eklenebilsin...Vikipedi:Taslak maddeyi inceleyiniz. Burada Vikileştirilme yapılmamış ya da düzeltilmemiş maddeler genellikle taslak sayılmazlar, bunlar için normal süreç düzenleme sürecidir kuralını göreceksiniz...Maddeyi düzenleyin, geliştirin, böyle kalmasın...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 20:13, 1 Haziran 2010 (UTC)