Tartışma:İş insanı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:İş adamı sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Ekonomi (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ekonomi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ekonomi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

fransızca viki ve ingilizce viki "iş insanı" şekline dönmüş ama anlaşılan tartışılmaya devam ediyor. almanca'da ise sayfayı bulamadım. evrensel bir değerlendirme olabilmesi açısından örnekler vermek istedim. türkçe'de kullanım önemli elbette. sizce bu maddenin adı değişmeli mi? bu haliyle kadınları içeriyor mu? madde içeriği de burda önemli bir kıstas olabilir. mevcut haliyle iş kadınlarını da içeriyor gibi görünüyor; fakat geliştikçe karışabilir ortalık. yaygın olan kullanım bu olduğu için madde girişinde "ya da iş kadını" da kullanılabilir. sadece kategorilerde ayrıma gideriz. kategorilerde ayrıma gitmemek pek mümkün olabilecek gibi gözükmüyor çünkü. belki de ilk karar vermemiz gereken şey bu madde adının kategorileri bağlayıp bağlamadığı. "İş adamı (İş kadını)" veya "İş adamı/kadını" gibi adlandırmalar da düşünülebilir. akıl yürütüyorum...

(belki başka vikilerden farklı olarak kategorilerde de maddelerde de "iş adamı"/"iş kadını" ayrımını yapmayı deneyebiliriz. verim alamadığımız noktada tekrar tartışırız. bunun yolu tabi kaliteli biçimde kendine özgü iki ayrı "iş adamı" ve "iş kadını" maddesi yazmaktan geçiyor da olabilir. just thinking outside of the box.) Lisatittu (mesaj) 09:37, 29 Mayıs 2015 (UTC)