Tartışma:Ölüm ötesi deneyimi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Ölüm-ötesi deneyimi sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Ölüm (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ölüm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ölüm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

ölümden sonra yaşamın varlığı[kaynağı değiştir]

"Terim A.B.D.’nden araştırmacı hekim Dr.Raymond Moody tarafından ortaya atılmıştır. Ölüm-ötesi deneyimi spiritüalistler ve az sayıdaki parapsikologlarca ölümden sonra yaşamın varlığına ilişkin kanıtlardan biri sayılmaktadır."

Eğer insanların zihinleriyle oynayabilen "bedensiz ruh varlıklar" varsa insanlara herşeyi inandırabilirler. Hipnoz beyni etkilemek değil midir? Ya da "haberci rüyalar" nedir? Beyine sesler, görüntüler, uykuda veya yarı uykudayken vs. verilebiliyorsa her şey olur. İnsana birçok şey inandırılabilir. Uyuşturucu kullanan kimselerin - bir tür uykululuk hali, beynin çalışmasının yavaşlatılması - halusinasyonlar görmesi tastlantı mıdır? Konular farklı adlar taşısa da - hipnoz, reenkarnasyon, durugörü, telepati, ruhsal irtibat, astral seyahat vs.- özünde aynı şey var; ruhçuluk. Örneğin bir çocuğun zihnine önceki yaşantısına ait olduğuna dair birtakım veriler yerleştirilirse, bundan reenkarnasyon inancı oluşturulur. Çocuk gider önceki ailesine ait evi eliyle koymuş gibi bulur, aile fertlerini tanır vs. Burada da gene birinin zihnine ölüm ötesi gösteriliyor, bunun vizyondan (uyanıkken görülen) farkı var ama astral seyahatten ne farkı var? Sonuç ruhçuluk, zihnin etkilenmesidir. Yoga, meditasyon ve zikir gibi uygulamalar zihnin düşüncelerden arındırılması değil midir? Neden hipnozda birine gevşe, hiç birşey düşünme denir? Farmakia sözcüğünün ruhçulukta kullanılan ve zihni uyuşturan uyuşturucu maddelerle ilgisi vardır. Amaç beynin kullanılabilir bir hale getirilmesidir, yavaşlatılmasıdır ki, "bedensiz ruh varlıklar"ca kontrol edilebilsin. Örneğin zikir: Zihinden düşünceleri boşaltmak zordur. Ama eğer herhangi bir sözcüğü sürekli tekrarlarsanız, aslında aynı etkiyi yapmış olursunuz. Bu sözcük herhangi bir sözcük olabilir; örneğin, bir iki üç, bir iki üç, bir iki üç gibi. Maddeye eleştirim yok ama bütün bu konuların arkasında birbirleriyle bağlantılı olan şeyler olduğunu da biliyorum.--85.98.120.187 20:31, 1 Şubat 2007 (UTC)

Ekşi copyler,[kaynağı değiştir]

nde alanında yapılan araştırmalar koma halindeki insanların tecrübelerini de incelemektedir. derin komadayken kendilerini bulundukları odanın tavanından algılayan, kendi hasta yatağının yanında kendisini izleyen ve bu esnada öldükleriyle irtibata geçtiğini iddia eden insanların anlattıklarından yola çıkarak incelemelerde bulunan araştırmacılar beyinle ilgili şöyle bir devrimci varsayıma yönelmek durumunda kalmışlar: beyin, bilincin üretildiği değil tutulduğu yerdir (bir nevi bilinç anteni).

(putperest, 17.11.2004 00:44 ~ 26.05.2010 17:52)

bedenin oksijen azlığı, kan basıncı azalması gibi tehdit edici durumlardan birçoğuna bir arada maruz kalmasına karşı verdiği kimyasal bir tepkidir.

bu durumlara korku da eklenince beynin temel eksitatör transmitteri olan glutamat yüksek miktarlarda salınır. bu miktarlar beyin hücreleri için toksiktir ve beyin kendini korumak için glutamatın bağlandığı reseptörleri bloke edecek başka kimyasalların üretim ve salınımına hız verir. bunlardan en güçlüsü şizofreni ile ilişkisi yakın zamanda türkiyeli bilim adamları tarafından ortaya konan agmatindir. agmatin sayesinde beyin geçici olarak psikotik belirtiler ortaya koyabilir bunlardan biri de ölüme yakın deneyimdir.

aynı etkinin bir bütün olarak ilaçla deneyle vb. vb. kolay algılanamaz.(emuncipation, 16.04.2009 05:40)